El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha subratllat aquest dimarts, després de les dimissions d’aquest dilluns del portaveu econòmic del partit, Toni Roldán, i de l’eurodiputat Javier Nart, que el seu partit es continuarà negant a facilitar la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol, perquè així s'ha votat majoritàriament a l'executiva. Per tant, els representants de Cs hauran d'assumir i defensar aquesta posició o, si no s'hi veuen capaços, poden "fer un pas al costat", ha afegit.

"Els que perden tenen dues opcions: assumir la votació com a pròpia, perquè és la posició que es decideix per majoria, o fer un pas a un costat. El que no val és no assumir les decisions democràtiques dels òrgans del partit", ha declarat en diferents entrevistes en ràdio i televisió recollides per Europa Press.

Villegas ha insistit que Sánchez ja ha elegit els seus socis per a la investidura, Unidas Podemos i els partits nacionalistes, i també té clar que pretén pujar els impostos i fer "cessions" al nacionalisme, unes polítiques "antagòniques" a les de Cs que fan "impossible" arribar a un acord amb el PSOE.

Luis Garicano: “Continuaré batallant”

Precisament és el que no pensa fer l’eurodiputat i responsable de l’àrea econòmica de Cs, Luis Garicano, que aquest dilluns va advertir que no pensa abandonar la direcció del partit per defensar-hi les seves posicions crítiques. “Continuaré batallant des de dins”, ha afirmat en unes declaracions a El País.

Una votació a l’executiva

Tot plegat ha tingut lloc després que la reunió de l’Executiva d’aquest dilluns desemboqués en una discussió sobre l’estratègia del partit d’Albert Rivera i la seva negativa a facilitar la investidura de Sánchez. Segons fonts de la formació, Garicano i la portaveu del partit, Inés Arrimadas, van mantenir una forta discussió

En aquesta executiva va tenir lloc la tercera votació sobre l’estratègia del partit. Segons va anunciar Ciutadans, el resultat va ser de 24 vots a favor de les tesis de Rivera, 4 vots en contra i tres abstencions. Els quatre vots en contra són els de Garicano, el dimitit Javier Nart, el candidat a Castella-Lleó Francisco Iglea, i el de Fernando Maura. Les tres abstencions van ser les d’Ignacio Prendes, Marta Martín i Orlena de Miguel. 

Arrimadas reitera el 'no' al PSOE

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha insistit aquest dimarts en la seva negativa a donar suport a un govern socialista de Pedro Sánchez i ha tret importància a la crisi interna que viu el partit.

En una entrevista a Antena3, recollida per Europa Press, Arrimadas ha minimitzat el conflicte viscut a l'executiva de Ciutadans a compte de la política de pactes, entenent que "tant de bo les crisis fossin per mantenir la mateixa posició". Així ha recordat que el veto a Sánchez va sortir amb unanimitat abans de les eleccions, també amb el suport de Roldán, i altres crítics com els eurodiputats Luis Garicano i Javier Nart, o el dirigent a Castella i Lleó, Francisco Igea.