Els crítics de Ciutadans no afluixen. L'endemà de la sortida de Toni Roldán i Xavier Nart s'ha sentit la veu del candidat a la presidència de Castella i Lleó i també membre del sector crític de Cs, Francisco Igea, que ha instat aquest dimarts el líder de Cs, Albert Rivera, a canviar d’estratègia i abstenir-se en la investidura de Pedro Sánchez, però ha assegurat que no abandonarà la formació.

La decisió d'Igea de quedar-se al partit s'afegeix a la del responsable de l’àrea econòmica de Cs, Luis Garicano, que aquest dimarts ha anunciat que malgrat les discrepàncies es queda per lliurar batalla en el sí de la formació. Igea va ser un dels quatre membres de l’executiva de Ciutadans que aquest dilluns va votar en contra de l’estratègia de pactes amb la dreta.

En roda de premsa a Valldolid, Igea ha defensat l'alternativa d'una abstenció que permeti la investidura de Sánchez perquè Espanya "no depengui exclusivament" dels nacionalistes.

Instrument eficaç per fer política

Igea ha afirmat que “no abandonarà el partit” perquè creu que “és l’instrument més eficaç per fer política” i perquè vol demostrar que Cs “és un partit en què la crítica és possible”. “Cs va néixer per la regeneració, la igualtat i la lluita contra el nacionalisme”, ha dit, i cal que els militants “estiguin orgullosos d’un partit que diu el mateix arreu de l’Estat”.

En aquest sentit, ha reclamat a Rivera que surti de la “trinxera” i desplegui “propostes concretes” com ha fet durant aquests anys, ha dit Toni Roldán. Ara, ha afirmat, toca “ocupar-se” dels ciutadans. “Aquest partit mereix la pena i està ple de gent intel·ligent”, ha conclòs.