El portaveu econòmic de Ciutadans i membre de l’Executiva permanent del partit, Toni Roldán, ha presentat la seva dimissió, tant dels seus càrrecs al partit com del seu escó com a diputat, segons ha avançat El País. És la primera dimissió de pes que viu el partit d’Albert Rivera en l’actual situació de crisi interna.

Roldán hauria pres la decisió pel "gir a la dreta" de la formació que lidera Albert Rivera després dels acords amb Vox a llocs com Andalusia.

"No comparteixo l'estratègia del partit"

En una compareixença sense preguntes aquest matí al Congrés dels Diputats, Roldán ha afirmat que plega perquè "un no pot ser el que no és durant massa temps, no comparteixo l'estratègia del partit". En aquest sentit ha assenyalat que marxa perque "Ciutadans ha canviat, aquest no és el contracte que vaig firmar", per afegir que els pactes amb  l'extrema dreta han estat decisius en la seva determinació: "Com combatrem vermells i blaus si ens tornem blaus?"

La possibilitat que Roldán fos el primer a estripar el carnet del partit va començar a circular a finals de la setmana passada, quan ja hauria aixecat crítiques dins la formació per l’apropament a Vox i el canvi de línia política, agreujat per la desautorització de Macron a Rivera en que el president francès gairebé va titllar de mentider el líder de la formació espanyolista.

Partit en hores baixes

Les hores baixes de Ciutadans s’han cobrat doncs la primera víctima del pinyol del partit, pocs dies després de la consumació del divorci amb Manuel Valls.

Roldán, amb una visió moderna de l'economia espanyola de caràcter liberal dins la socialdemocràcia s’haurà sentit incòmode amb la decisió de Rivera de crear un cordó sanitari contra Pedro Sánchez i l'apropament al Partit Popular i a Vox als governs municipals i autonòmics.

Roldán (Barcelona, 1983) va ocupar el número dos en la candidatura de Ciutadans per Barcelona en les passades eleccions generals del 28-A, per darrere d'Inés Arrimadas.

El portaveu econòmic de Cs es va incorporar a l'equip de Ciutadans el 2015 de la mà del coordinador econòmic Luis Garicano, precisament una de les veus més crítiques dins el partit davant els acords entre el PP i Vox per governar en autonomies com l'andalusa.

Roldán, que havia estat nomenat secretari de programes i d'àrees sectorials el 2017, ha estat un dels impulsors del programa d'economia i ocupació del partit i ha defensat entre altres mesures el contracte únic, per evitar la dualitat entre els contractes fixos i temporals.

També va tenir un paper molt rellevant a la comissió d'investigació de la crisi financera, ja que va ser molt crític contra la gestió dels polítics que estaven al capdavant de les caixes d'estalvis que van haver de ser rescatades.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat