L’excomissari José Manuel Villarejo ha situat l’expresident del govern espanyol José María Aznar com la persona que estava al darrere de tot l’operatiu muntat pel Partit Popular per espiar el seu propi tresorer, Luis Bárcenas.

Segons avança El Món a RAC1 a partir de converses extretes del sumari de l’operació Kitchen, Aznar hauria maniobrat contra Bárcenas amb un objectiu clar: forçar la caiguda de Mariano Rajoy. A més, tot això ho hauria fet amb la complicitat de l’exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón.

Així mateix, Villarejo hauria apuntat, segons el mitjà citat, a una guerra bruta interna al PP que tenia com a objectiu robar la informació que l’extresorer del PP tenia relacionada amb la caixa B, però el paper d’Aznar no seria el de protegir altres membres del partit sinó al contrari, provocar la caiguda en desgràcia d’alguns d’ells. Així es demostraria a partir de converses amb Sergio Ríos, alhora xofer i espia de Bárcenas al servei, suposadament, del Ministeri de l’Interior.

A més, l’excomissari defensa que si Bárcenas va entrar a presó va ser per un acord entre Azanr i Ruiz-Gallardón quan aquest últim era ministre de Justícia. L’objectiu hauria estat provocar un congrés extraordinari del partit i fer caure Mariano Rajoy.

Villarejo, a tort i a dret

Aquesta nova revelació de Villarejo se suma a les que s’estan coneixent aquests darrers dies, com que el mateix excomissari denuncia escorcolls continus a la seva cel·la on està pres a Estremera.

Ahir mateix es va saber que, segons l’excomissari, a principis del 2017 es va ordir una segona Operació Catalunya amb la finalitat de parar el referèndum d'octubre del 2017 i atacar frontalment l'independentisme democràtic català, i per dur-ho a terme comptava amb la col·laboració de María Dolores de Cospedal, pes pesant del Partit Popular i del govern espanyol encapçalat per Mariano Rajoy.

Vilarejo hauria ideat aquella nova maniobra d'Estat contra l'independentisme a través del marit de Cospedal, Ignacio López del Hierro, a qui hauria ofert les dades de milers de comptes de catalans a Andorra a començaments del 2017. "Això és molt important, Ignacio, perquè és acabar amb els independentistes d'una puta vegada per totes", li hauria dit Villarejo a López del Hierro, per afegir: "Comenta-ho a María Dolores". Es tractaria de les dades d'uns 12.000 comptes dels quals serien titulars uns 4.000 empresaris catalans. A canvi, Villarejo buscava garanties perquè alguns dels seus altres clients deixessin de tenir problemes amb la justícia espanyola.