Aviat farà tres anys que l'excomissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo està empresonat a Estremera i fonts pròximes al seu entorn denuncien escorcolls continus a la seva cel·la, segons assegura El Confidencial Digital.

Villarejo va entrar a la presó el novembre del 2017 i la justícia té un any de marge per celebrar un judici per alguna de les causes que manté obertes si no vol esgotar el termini màxim de quatre anys de presó provisional.

Aquestes fonts properes a Villarejo expliquen que els funcionaris d'Estremera entren molt sovint a la cel·la de l'excomissari per buscar aparells electrònics i que quan ho fan, ho desordenen tot. A més a més, el citat mitjà puntualitza que aquest desordre molesta molt a Villarejo, ja que ell és una persona "molt meticulosa".

La presó nega els escorcolls

En aquests suposats escorcolls haurien arribat a despullar Villarejo per controlar que no amagués cap dispositiu mòbil diminut en algun orifici del seu cos. 

Tot i les acusacions, fonts d'institucions penitenciàries neguen els escorcolls i asseguren que l'excomissari rep el mateix tracte que la resta d'interns. A més, recorden que els registres de cel·la es poden fer sempre que hi hagi indicis o motius per a fer-lo.

Un mòdul especial

Villarejo està classificat dins el Fitxer d'Interns d'Especial Seguiment (FIES) com el número 4, és a dir, al grup dels que han format part dels cossos de seguretat de l'estat espanyol. Aquests presos, que poden ser policies espanyols, guàrdies civils, militars o, fins i tot, funcionaris de presons, estan aïllats de la resta de presos en un mòdul especial.

Aquests interns se separen de la resta i, segons el Ministeri d'Interior, segueixen la mateixa rutina que els interns normals, però en espais separats. Aquests presos tenen el seu propi menjador, pati i gimnàs. 

Villarejo i el cas Dina

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón va tancar aquest dimecres la instrucció de la peça separada Dina, en la qual s'investiga el robatori del mòbil de l'exassessora de Podemos Dina Bousselham el 2015, i proposa jutjar el comissari jubilat i en presó preventiva José Manuel Villarejo, l'exdirector d'Interviú Alberto Pozas i l'exsubdirector d'aquesta mateixa revista Luis Rendueles per un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets.

A la interlocutòria del titular del jutjat central d'instrucció número 6, de deu pàgines, es detalla que la causa té origen en uns arxius trobats a l'entrada i escorcoll del domicili de Villarejo el 2017 en els quals hi havia informació personal de qui va ser assessora del líder de Podemos, Pablo Iglesias, així com dades sensibles del partit morat.