La segona reunió que han mantingut ERC i Junts per Catalunya de cara a la recerca d'un acord de govern després de les eleccions del 14-F ha servit per abordar el "consens estratègic de la legislatura", segons han anunciat els dos partits a través d'un comunicat.

Igual com en la primera reunió, convocada divendres passat, la trobada s'ha celebrat sense anunci previ i ha estat notificada aquest vespre a través de sengles comunicats. A diferència de l'anterior cita, però, les notes que han fet públiques els dos partits, totes dues molt breus, han evitat entrar en contradiccions sobre si busquen un acord de partits independentistes, com reclama Junts, o incloure-hi altres formacions, com aposta ERC.

Estratègia compartida

"Els dos partits treballen l'estratègia compartida per avançar cap a la República catalana com un dels principal àmbits en els quals es puguin trobar punts d'acord", assegura la nota d'Esquerra.

Pràcticament en els mateixos termes s'expressa Junts en el seu comunicat, igualment breu i on s'emmarca aquesta proposta en un objectiu de legislatura. Tant els uns com els altres s'emplacen a noves trobades. Des del primer moment, la formació de Carles Puigdemont ha insistit que el seu objectiu és delimitar l'objectiu de la legislatura abans de parlar d'un acord de govern i de repartiment de càrrecs.

Negociadors habituals

En la trobada d'avui han participat els negociadors habituals dels dos partits. Per part republicana, el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, la portaveu, Marta Vilalta, el president del consell nacional, Josep Maria Jové, i la número dos de la candidatura al Parlament, Laura Vilagrà.

Per part de Junts, el secretari general, Jordi Sànchez, la vicepresidenta i portaveu, Elsa Artadi, el vicepresident Josep Rius, la diputada a Madrid Míriam Nogueras, i el diputat al Parlament Francesc de Dalmases.

Al matí, els negociadors republicans s'han reunit amb la CUP, que ha insistit a reclamar un canvi profund al cos dels Mossos d'Esquadra

 

A la imatge principal, el candidat republicà Pere Aragonès i la de Junts Laura Borràs en una imatge d'arxiu / ACN