La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat que "és important que la taula de diàleg se celebri de forma ràpida", però destaca que són "més importants els resultats". Per la consellera aquesta ha de ser el focus de treball al voltant de la taula. En una entrevista a TV3, Vilagrà ha remarcat que el treball al voltant de la taula és constant. "Hi ha treballs en àmbits més discrets i, per tant, ara no podem explicar més", ha advertit. Tot i el secretisme i les precaucions, ha reconegut:  "Avancem més lent del que voldríem". 

Tot i la lentitud amb què es treballa, Vilagrà considera que la metodologia amb què s'està treballant a la taula del diàleg dona els seus fruits. La consellera ha reconegut la diferència de posicions des de la que parteixen les dues parts, però s'ha mostrat confiada en el diàleg i en el treball que es pot fer en aquest espai. Una feina que sent com un mandat europeu. 

L'aposta del Govern per la taula de diàleg, no sembla haver canviat. Tanmateix, tot i la confiança en aquesta, segueix sent una incògnita quines seran les properes passes. El divendres passat, la líder d'En Comú Poem, Jéssica Albiach, va insistir a dir que la taula es reuniria abans de Setmana Santa. Vilagrà ha deixat la qüestió més oberta i s'ha limitat a dir: "Aviat es desvelarà i no caldrà que especulem més amb dates". 

 

La reunió que ja ha tingut lloc ha estat la de la comissió bilateral, de la qual Vilagrà ha considerat que els traspassos acordats amb l'Estat són insuficients, posició que comparteix amb el president Pere Aragonès. "Tenim vocació d'Estat, volem gestionar totes les infraestructures", ha afirmat. 

Calendari inamovible 

En l'entrevista a la consellera a TV3, la polèmica per la modificació del calendari escolar per al curs vinent s'ha posat sobre la taula. Vilagrà s'ha mostrat confiada en el fet que el Consell Escolar d'aquesta tarda, amb la presència del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, servirà per "acostar posicions". Tot i això, ha deixat clar que: "No hi ha marxa enrere en el canvi de calendari".  "Mantenim la decisió i estem oberts a parlar i estructurar la mesura concreta", ha afegit.

"Moltes persones agraeixen aquesta decisió valenta", ha afirmat i ha afegit: "El rebuig no és unànime". Malgrat aquest cop de porta, ha emplaçat a la negociació partint de la base que no es tirarà pas enrere amb aquesta modificació del calendari. "Volíem que l'avançament fos aquest curs. És una qüestió d'equitat, de conciliació i de posar els alumnes al centre", ha argumentat.