"Vam dir que la pròxima reunió seria perquè hi ha alguna cosa a explicar i s'està treballant perquè hi hagi alguna cosa a explicar". Així ho ha manifestat la líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, que creu que la taula de diàleg es reunirà abans de Setmana Santa. En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, Alchiach ha considerat que a la conferència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, hi ha una "certa gesticulació" sobre la taula de diàleg que ha atribuït a les "pressions" de Junts. D'altra banda, ha instat ERC a plantejar-se si retira el suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs. La setmana que ve el ple de la cambra votarà la seva reprovació pel cas Juvillà. Albiach ha afirmat que "són molts anys de relacions aturades" i que no és fàcil reprendre-les, però ha posat l'accent que l'important és el contingut de la taula de diàleg i no tant la data. 

La líder d'En Comú Podem al Parlament considera que hi ha una aposta d'ERC per la taula de diàleg, però ha lamentat que té un "problema d'estratègia" perquè el seu soci de Govern, Junts, "sempre que pot hi intenta posar pedres". Albiach ha afirmat que per la informació que li arriba, tenint en compte que els comuns formen part del govern espanyol, creu que la taula de diàleg es reunirà en les pròximes setmanes i ha concretat que serà abans de Setmana Santa, que aquest any és a mitjans d'abril. Segons Albiach, una de les qüestions que s'han de tractar a la taula de diàleg és la desjudicialització de la política i, per tant, buscar solucions per als exiliats. "Vam començar pels indults i el següent pas és la reforma del delicte de sedició", ha defensat. 

Dimissió de Borràs 

D'altra banda, Albiach ha instat ERC a plantejar-se si retira el suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, després que aquesta "hagi mentit" amb les llicències per edat. El ple de la setmana que ve votarà una moció de Cs que insta la cambra a reprovar Borràs. Albiach no ha concretat què votarà el seu grup, però ha recordat que públicament ja han demanat la dimissió de la presidenta. Albiach es va reunir aquest dijous amb el president Pere Aragonès, l'endemà que ho fes amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa, en el marc de la ronda de converses que va anunciar durant la conferència de dimarts al MNAC. La líder dels comuns, que va participar de la reunió acompanyada del portaveu del seu grup, David Cid, va explicar que havia traslladat a Aragonès la "preocupació per paràlisi continuisme i manca de lideratge" del Govern i la seva presidència. "El Govern de la Generalitat no està a l'altura", ha retret assenyalant que l'única llei que s'ha aprovat durant aquests nou mesos de legislatura ha estat la de pressupostos. "Cada setmana ens sentim més lluny del Govern", ha afirmat Albiach.  En aquestes declaracions després de la reunió, la líder d'En Comú Podem Albiach, va aprofitar per denunciar els acords entre el Govern i el PSC per "repartir-se cadires" en la renovació dels òrgans caducats, i va recalcar la disposició del seu grup a arribar a acord en aquelles qüestions que "afecten la vida de la gent". "Som on érem i ara pilota a la teulada ERC", va afirmar.