El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha qualificat de "petits, parcials i insuficients" els resultats de la Comissió Bilateral entre els governs català i espanyol celebrada aquest divendres a Barcelona. Aragonès considera que es van tractar qüestions "molt menors" i "petites", per "la manca de voluntat del govern espanyol" i, davant d'això, diu que "cal anar molt més enllà". Tanmateix, ha indicat  que en la reunió d'aquest divendres "va haver-hi avenços, però sobre qüestions molt petites i poc transcendentals".

En unes declaracions realitzades després de visitar la Cooperativa d'Arbeca (Garrigues), el president de la Generalitat ha assegurat que "si el govern de l'Estat creu que aquesta via és una bona via de relació amb Catalunya, ha d'aportar moltes més propostes i ha de posar sobre la taula moltes més coses que no pas les que es van tancar ahir". Aragonès ha detallat que hi ha un preacord sobre el traspàs de l'ingrés mínim vital, ha constatat, però no es va acabar de fer efectiu, per la qual cosa els resultats globals són "insuficients", i ha assegurat que si el govern espanyol els valora com a històrics "és perquè feia més de deu anys sense voler acordar nous traspassos".

Taula de diàleg

Sobre la taula de diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat, Pere Aragonès ha volgut puntualitzar que està concebuda per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya a través d'una negociació, i no per abordar els assumptes que es tracten en la Comissió Bilateral. Segons el president, la taula de diàleg "no és un peatge tàctic per haver superat una investidura, sinó que és el resultat d'una voluntat clara de resoldre el conflicte, i això només s'aconseguirà si es posen propostes damunt la taula". En aquest sentit, ha defensat que "el que és rellevant no és la data en què es reunirà, sinó el contingut, encara que també és molt important que no es dilati més en el temps, per això dilluns passat vaig demanar a l'Estat que demostri que de debò desitja resoldre el conflicte". Tot i això, ha defensat que "prefereix uns dies més a una trobada sense contingut", ha assegurat que no vol una foto sense continguts, "perquè la resolució del problema polític no necessita fotos sinó compromisos", ha dit. "La part catalana ja ha dit quina és la seva proposta, amnistia i autodeterminació, i ara fa falta veure quina és la de l'Estat", ha sentenciat el president Aragonès. 

Calendari escolar

El president també ha contestat qüestions sobre el canvi del calendari escolar per l'any vinent, una de les qüestions que més rebombori ha ocasionat en els darrers dies a Catalunya. Aragonès ha assegurat que l'avançament del calendari escolar "és una bona decisió" i que encara que durant el setembre l'activitat lectiva es concentrarà al matí, durant la tarda els centres educatius també estaran oberts per facilitar la conciliació familiar. "Demanem als docents fer la mateixa feina ordenada de manera diferent", ha argumentat Aragonès. D'altra banda, ha estat preguntat per altra dels temes de la setmana, la guerra interna al Partit Popular entre Ayuso i Casado i ha afirmat que el PP "té molta feina a fer en l'àmbit de la corrupció". En aquest sentit, ha qualificat el partit de formar part de la "corrupció sistèmica de l'estat espanyol" i, mostra d'això, és que "la seva seu es va construir gràcies a la caixa "b", com ha quedat demostrat". Tot i això, ha dit que a ell no li toca fer una valoració de les qüestions internes del partit i ha recordat que a Catalunya la ciutadania ha decidit que el PP sigui un partit "extremadament minoritari".