La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat que calen "canvis importants" perquè Catalunya "no es pot permetre viure" amb persones empresonades i exiliades pel conflicte polític amb l'Estat. Vilagrà ha reaccionat així a les paraules del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, que ha afirmat aquest diumenge en una entrevista a El Periódico que l'executiu de Pedro Sánchez és "absolutament partidari" de la reforma del delicte de sedició, però que ara "no hi ha una majoria absoluta per abordar-la". "Necessitem treballar a fons molts aspectes, també de canvis normatius", ha defensat Vilagrà, que ha recalcat que de la negociació amb l'Estat volen "fets" i "resultats" que arribin "en les pròximes setmanes i mesos", començant per la trobada entre Sánchez i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la Moncloa divendres vinent.

Reformar el delicte de sedició

Quant a la persecució judicial arran del procés, Vilagrà ha evitat concretar si la reforma del delicte de sedició del Codi Penal es troba entre les qüestions a tractar a la reunió bilateral entre els dos presidents. "Hi ha molts elements que posarem sobre la taula", s'ha limitat a explicar la consellera. "Algunes són qüestions més de voluntat política i més senzilles, altres necessiten majories més amplies", ha detallat. Aquestes declaracions s'han produït en la 29a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple, que ha recuperat el seu format habitual després de la pandèmia i aquest diumenge ha omplert més de 500 piscines d'arreu de Catalunya. "És un any d'explosió total", ha celebrat la directora de la Fundació Esclerosi Múltiple, Rosa Masriera. Enguany, la iniciativa solidària ha recollit fons per destinar-los a l'acompanyament de les persones que pateixen la malaltia i a la recerca. A Barcelona, en l'acte central celebrat al Club Natació Atlètic Barceloneta hi han participat la consellera Laura Vilagrà; el conseller d'Economia, Jaume Giró, i el de Salut, Josep Maria Argimon. "La recerca és el que ens farà tenir millors tractaments i millor qualitat de vida", ha dit Argimon.

"Hem de continuar treballant per poder donar el tomb a l'esclerosi i fer que ja no sigui la malaltia de les mil cares", ha subratllat per la seva banda Vilagrà. Així mateix, Giró ha remarcat la tasca que duu a terme la Fundació Esclerosi Múltiple i ha opinat que el Mulla't "és una tradició que cal conservar" per tal de sensibilitzar sobre la malaltia. Aquest any, la fundació espera recaptar al voltant dels 300.000 euros en una campanya que s'allarga durant tot l'estiu i compta amb diferents iniciatives. En el Mulla't d'aquest diumenge hi han participat més de 100.000 persones d'arreu de Catalunya, segons les xifres de l'organització. A l'acte central d'aquest diumenge a Barcelona també hi ha participat l'actor Joel Joan, la cuinera Ada Parellada, i la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, entre altres.