Felix Bolaños, ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, afirma que "som partidaris de reformar la sedició, però avui no hi ha majoria per abordar-la". En aquest sentit, Bolaños assegura, en una entrevista a El Periódico, que en aquests moments no és possible executar una de les reclamacions del sobiranisme, reformar el delicte de sedició. "La posició del Govern no ha canviat en això. El president ho va dir fa poc. Som absolutament partidaris que a la nostra legislació penal estigui homogeneïtzada amb la resta de legislacions penals de països del nostre entorn, que són democràcies avançades, consolidades, però la veritat és que l'aritmètica parlamentària és la que és: no hi ha una majoria en aquest moment per abordar aquesta reforma", explica el ministre Bolaños.

Després de vuit mesos d'ençà de la primera reunió de la taula de diàleg entre el Govern i la Moncloa, aquest 15 de juliol està previst que se'n celebri la segona. En aquest sentit, Bolaños ha declarat que la intenció de l'executiu espanyol és celebrar "dues reunions de la taula el que queda d'any".

Sobre la nova llei de secrets oficials i la reforma de la llei reguladora del CNI que va prometre Pedro Sánchez arran del cas Pegasus, Bolaños ha declarat que "podem tenir un avantprojecte molt avançat en les setmanes vinents". Fins i tot, ha explicat, és possible que les dues noves lleis vegin la llum abans de l'aturada estiuenca, ha explicat. "Són dos compromisos del president Sánchez i es compliran, i estem intensificant el treball a la llei de secrets oficials, que és la que depèn directament del meu ministeri, per poder tenir un text properament", ha comentat.

Sobre les tenses relacions de l'executiu espanyol amb ERC, el ministre de Presidència ha declarat que el procés de diàleg amb el Govern no hauria de condicionar el seu suport. "El Gobierno i ERC compartim una agenda progressista per a Espanya i crec que les dificultats que puguin sorgir no haurien d'afectar", ha indicat. El ministre Bolaños, però, no ha volgut titllar ERC com a soci preferent. "Per millorar la vida de la gent, busquem suports sota les pedres, és clar que sí. Amb tots els grups, també amb ERC. Especialment amb ERC, amb què coincidim en aquesta visió progressista", ha afegit.

L'independentisme planteja la celebració d'un referèndum per resoldre el conflicte polític amb l'Estat, però el govern espanyol no contempla aquesta via com a solució. "La posició de l'independentisme és coneguda, i nosaltres creiem que un referèndum només cronificaria el conflicte, i el que volem són solucions que siguin transversals, on es pugui sentir còmoda una amplíssima majoria de la societat catalana", explica Bolaños.