La número dos d'ERC a les eleccions del 12-M i actual vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, ha interpel·lat directament el candidat de Junts, Carles Puigdemont, per convidar-lo a "no ficar el dit a l'ull a l'independentista del costat", en referència a la formació republicana. Tot plegat, després de les crítiques pronunciades per Puigdemont aquest cap de setmana des d'Elna, al Rosselló, durant un acte de precampanya amb centenars d'assistents. Per a Vilagrà, el que han de fer els partits independentistes és ajudar a ampliar la majoria sobiranista del futur Parlament. Al seu torn, la número dos d'Aragonès emmarca les crítiques de Puigdemont contra ERC "en algú que no té propostes" per al país.

Vilagrà ha defensat que el Govern d'Aragonès té una agenda política "ambiciosa" que passa per la proposta de finançament singular de Catalunya, un referèndum d’autodeterminació i promoure el català en totes les institucions i tots els àmbits. En aquest sentit, la vicepresidenta ha criticat que per part d'Illa i Puigdemont "només s'han escoltat crítiques ferotges al Govern". La candidata ha assenyalat que davant la proposta del president a debatre, "la resposta és el silenci". "Mentre Aragonès fa propostes per a Catalunya, Illa i Puigdemont no en tenen cap", ha reblat.

Puigdemont, contundent amb els exsocis

L'expresident de la Generalitat i candidat de Junts a les eleccions catalanes va ser contundent des d'Elna. Durant la seva intervenció va llançar invectives directes al candidat d'ERC, Pere Aragonès, per la posició dels republicans respecte del suport al govern espanyol. Així, va assegurar que és l’únic candidat capaç de dir no al president Pedro Sánchez i l’únic capaç de plantar-se quan faci falta. "Ja els hem ensenyat algunes vegades les nostres intencions. Nosaltres no anem a fer amics allà. Anem a servir Catalunya i si per servir Catalunya cal ajudar un govern espanyol hem demostrat que som capaços de fer-ho, però no a qualsevol preu", va reblar.

Les referències a la forma com ERC ha administrat el suport al govern espanyol no van ser les úniques crítiques que ha dedicat al candidat republicà, al qual va retreure la gestió que ha fet al capdavant del Govern de la Generalitat. Va ser en recordar que el seu partit va decidir abandonar l'executiu de Pere Aragonès, “una decisió que no és fàcil, que comporta renunciar a tenir poder, tenir càrrecs, i és normal que molta gent no ho entengués”. Puigdemont va argumentar que “en un Govern que no fa les coses que ha de fer, que no compleix els acords que havíem pactat, Junts no hi podia continuar", atès que l'objectiu del seu partit "no és el poder pel poder", sinó el poder per transformar i reimpulsar el país. El candidat va sentenciar que el temps els ha donat la raó, atès que “hi havia cops de timó que no s’han donat, i el Govern ha perdut el nord, incapaç d’afrontar les transformacions que aquest país necessita, i incapaç de reconstruir la majoria política i social que van donar les urnes per culminar la independència”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!