La policia danesa ha mostrat aquest diumenge un gran interés pels passatgers que arribaven a Copenhaguen provinents de l'aeroport de Barcelona, coincidint amb la visita que té prevista el president Carles Puigdemont demà a la capital danesa, on participarà en un debat a la universitat.

Dos agents observaven a la sortida del finger per on desembarcaven els passatgers, la qual cosa ha cridat l'atenció dels viatgers, que han pogut comprovar que altres portes no mereixien la mateixa intensitat de vigilància. De fet, els usuaris habituals d'aquest vol confirmen que no és el procediment d'altres dies.

aeroport copenhaguen3   Marta Lasalas

El fiscal ha anunciat que en el moment en què tingui la confirmació oficial de l'arribada de Puigdemont a Dinamarca activarà l'euroodre per detenir-lo.

En qualsevol cas, Puigdemont no viatjarà a Copenhaguen des de Barcelona, sinó des de Brussel·les, on es troba des del 29 d'octubre.

Espanya ja va tramitar una euroodre per reclamar-ne la detenció a la capital belga, però finalment el jutge la va retirar davant el risc que no fos acceptada per la justícia belga. Des d'aleshores, Puigdemont no ha abandonat el sòl belga davant el risc que tan bon punt travessi la frontera es reactivi l'ordre de detenció.

En vista de la possibilitat que es reactivi l'euroordre, l'advocat del president, Jaume Alonso-Cuevillas, ha explicat a El Nacional que Carles Puigdemont sospesa no anar a Dinamarca.