Això és una "guerra de nervis", diu l'advocat de Carles Puigdemont a Barcelona, Jaume Alonso-Cuevillas en declaracions a El Nacional de seguida que s'ha sabut que la Fiscalia demanarà al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena que activi l'euroordre si dilluns va a Dinamarca.

Ara com ara, l'equip legal del president viu immers en l'estudi de totes les opcions per fer possible la investidura de Puigdemont i la garantia dels seus drets com a càrrec electe i president legítim del Govern de la Generalitat.

Si Carles Puigdemont va a la Universitat de Copenhaguen, on està previst que participi en un debat, s'activa l'euroordre i comencen tots els tràmits legals per decidir si s'extradeix el president, Puigdemont podria quedar "retingut a Dinamarca i això coincidiria amb la investidura i hi ha risc que no pugui venir", diu Alonso-Cuevillas.

I és que l'equip de Puigdemont encara no ha descartat res, ni tan sols si es presentarà al ple d'investidura al Parlament, del qual demà el president de la cambra, Roger Torrent, anunciarà la data. Però l'advocat admet que "tots els escenaris estan oberts" i, per tant, no està decidit a hores d'ara si Puigdemont sortirà de Brussel·les, sigui per a la investidura o per anar demà a Dinamarca.

Sobre la decisió de la Fiscalia General de l'Estat de tornar a obrir el meló de la justícia europea per poder detenir Puigdemont, el seu advocat a Barcelona diu que "la Fiscalia pot demanar el que vulgui i el jutge ho pot activar sense que li ho demanin". 

Si s'activa l'euroordre, hi ha la possibilitat que la justícia danesa la denegui o bé la limiti al delicte de desobediència, perquè els delictes que s'imputen al president -rebel·lió i sedició- no tenen equivalent a Dinamarca. Però Alonso-Cuevillas repta Llarena: "No sabem si s'hi atrevirà. El ridícul és espantós si la tornen a desactivar".

La decisió és del magistrat Pablo Llarena. Però també del president Puigdemont, que valora encara si es queda a Brussel·les o viatja a Copenhaguen.