Avui la filtració és per Antena3. El programa de Susanna Griso no ha tingut accés a l'àudio de la declaració del major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, sinó que han difós el vídeo de l'interrogatori davant la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela.

Tot el que es veu en el vídeo està més que explicat i relatat. La declaració és del 16 d'octubre, el mateix dia que van declarar els Jordis i que es va dictar presó per a ells. Per a Trapero la Fiscalia també va demanar presó, però la jutgessa va ser més condescendent amb el major.

Trapero remarca en la seva declaració la feina que van fer els Mossos l'1 d'octubre evitant l'obertura de 300 col·legis, tancant-ne 94 i emportant-se les urnes de 145. Apel·la a la proporcionalitat a l'hora d'actuar i diu literalment que es va fer exactament el que la jutgessa Mercedes Armas, del TSJC, va ordenar. Que no es trenqués la convivència. En aquest sentit, Trapero diu que es va mostrar la "lleialtat dels Mossos amb el TSJC" que demanava "paciència, contenció i garantir la pau social".

decla trapero A3

Diego Pérez de los Cobos va admetre la setmana passada durant la seva declaració al Tribunal Suprem, com a testimoni, que no coneixia la part de la interlocutòria judicial on la jutgessa demanava complir amb la proporcionalitat perquè no era part del procés judicial, i que el compliment de la llei estava per sobre la convivència ciutadana.