La negativa del jutge Manuel Marchena a emetre vídeos per confrontar els testimonis dels guàrdies civils denunciada avui mateix pels observadors internacionals― obliga a difondre les imatges vetades per altres vies per així deixar-los en evidència.

Això és el que ha fet Òmnium Cultural a través de la campanya Judici a la Democràcia, on ha emès un vídeo que demostra com la Guàrdia Civil “està creant un relat fals de violència organitzada”.

En el vídeo es demostra que, en contra del que asseguren els agents de la Guàrdia Civil, el que va passar a la Conselleria d’Economia el 20 de setembre del 2017 no té gaire a veure amb el relat policial.

Així per exemple, es veuen imatges de dos quarts de deu de la nit on un agent assegura que estava reunit amb Jordi Cuixart. Clarament es veu que en aquell precís instant el president d’Òmnium no hi és present.

Posteriorment es veu una trobada que va tenir lloc cap a la una de la matinada, on segons el guàrdia civil va estar parlant amb Cuixart i Sànchez durant tres quarts d’hora, quan tot plegat en realitat va durar poc més d’un minut.

Finalment, es veu com el guàrdia civil assegura no recordar si els Jordis van anunciar-li que desconvocarien la manifestació, davant l’atònita mirada dels advocats i part dels processats per passar a les imatges de Cuixart anunciant la propera desconvocatòria.

“Ni hi va haver rebel·lió, ni se la saben inventar”, rebla el vídeo.