Les tasques de neteja del Palau de la Generalitat ja han començat. Un fet curiós s'ha produït aquest matí: mentre el món federat de l'esport català es manifestava davant l'edifici a la plaça Sant Jaume de Barcelona, l'equip de neteja, alçat en una grua, començava a tirar el producte per esborrar totes les taques que es veuen perfectament repartides per la part frontal del Palau. Aquest ha estat el moment que ElNacional.cat ha pogut recollir.

La neteja de la pintura vermella llançada diumenge passat costarà, com a mínim, 10.000 euros. Fonts de Presidència han explicat que les pintades quedaran esborrades a nivell superficial en aproximadament una setmana. Amb tot, quedaran restes imperceptibles de lluny que allargaran el temps de restauració i podrien augmentar-ne el cost. Els restauradors analitzaran com treure-les quan el gruix de la pintura estigui netejada, i podrien recórrer a apòsits o tècniques de sorrejat. Segons Presidència, el fet que la façana estigui composta per pedra "molt porosa" de Montjuïc dificulta els treballs.

Reforç de la seguretat

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va anunciar aquest dilluns que "durant les 24 hores del dia, els set dies de la setmana el Palau estarà protegit" per una furgoneta de l'Àrea de Recursos Operatius (Arro) després dels incidents amb pintura i sang a la façana de l'edifici de plaça Sant Jaume

Després dels incidents, Sàmper va convocar diumenge una reunió d'urgència on es va anunciar que posaran "una furgoneta d'antiavalots als voltants de Palau" per a així evitar aquest tipus d'incidents en edificis públics i protegir el Palau de ser atacat de forma vandàlica mentre duri la crisi de la Covid-19.

L'esport, en peu de guerra

Prop de 400 persones del sector esportiu s'han concentrat aquest dimecres 11 de novembre en una manifestació convocada a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. L'objectiu, alçar la veu per reivindicar que l'esport és un servei essencial i forma part de la solució per lluitar contra el coronavirus.

Després que el passat 29 d'octubre el Govern de la Generalitat apliqués noves mesures per combatre el coronavirus i suspengués les competicions a Catalunya i tanqués les instal·lacions esportives com els gimnasos, l'esport català es va unir. Ara fa una setmana l'esport català, liderat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), va presentar un recurs a la sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la Resolució SLT/2700/2020.