Els serveis jurídics del Ministeri de l'Interior analitzen unes imatges gravades a Barcelona durant la jornada de l'1-O en les quals es pot veure dos agents dels Mossos d'Esquadra, un d'ells recollint de mans de ciutadans urnes amb vots i introduint-les en una furgoneta.

Fonts policials han indicat a Efe que aquest vídeo ja està en mans dels dos responsables —un comissari de la Policia i un tinent coronel de la Guàrdia Civil adscrits a la Secretaria d'Estat de Seguretat— que Interior ha designat per canalitzar les denúncies concretes que es reben dels agents desplegats a Catalunya.


Una de les primeres ha estat l'enviament a aquest gabinet jurídic d'aquest vídeo gravat en la tarda de l'1-O a Barcelona en què es pot veure un agent dels mossos a la part del darrere d'una furgoneta blanca rebent diverses urnes amb vots que li lliuren ciutadans i que ajuden a carregar en el vehicle.

Mentre el mosso introdueix a la furgoneta les urnes —en les imatges s'aprecien cinc totes elles amb paperetes al seu interior— desenes de persones coregen "vosaltres sou la nostra policia". Una vegada que l'agent tanca la portalada de la furgoneta, aplaudeix i saluda els congregats, que victoregen els dos agents.

La versió dels Mossos

Fonts dels Mossos han explicat a Europa Press que els agents estaven requisant les urnes en un vehicle policial no logotipat, com també van fer aquesta tarda a altres col·legis, en compliment de l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Sobre els aplaudiments de la gent durant la seva actuació han indicat que els estaven agraint la seva forma de gestionar l'operatiu, en què no hi va haver càrregues ni ferits, al llarg de la jornada.