Susanna Barreda i Txell Bonet, les parelles de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, encapçalen el vídeo denuncia que ha fet públc aquest dilluns l'Associació Catalana pels Drets Civils coincidint amb els 1.000 dies de presó de tots dos. Familiars dels presos polítics, exiliats i d'independentistes repressaliats per l'Estat espanyol denuncien l'empresonament de Cuixart i Sánchez i així com de la resta de presos polítics i dels que es troben a l'exili.

"La repressió no s'atura", afirmen, i denuncien els mil dies d'injustícia, de venjança i de vergonya, alhora que critiquen l'empresonament dels líders de l'ANC i Òmnium per una manifestació pacífica i democràtica.

A banda de Susanna Barreda i Txell Bonet, hi apareixen les parelles de Carles Puigdemont, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva i Carme Forcadell així com germanes i germans de Meritxell Serret, Toni Comín, Clara Ponsatí, Valtònyc, la filla de Lluís Puig, la cunyada d'Oriol Junqueras o la mare de l'Adri. Així és pot veure a Meritxell Lluís, Montse bassa, Marcela Topor, Betona Comín, Anaïs Serret, Diana Riba, Imma Bramona, Bernat Folgueroles o Blanca Bragulat, entre d'altres.

El vídeo acaba amb una clara proclama per la llibertat dels presos polítics després de posar en valor els mil dies de dignitat, persistència i denúncia demostrats per tots ells.

Concentració 1.000 dies Sánchez Cuixart ANC Òmnium Cultural Barcelona - Marta Lasalas

Concentració a Barcelona per denunciar els 1.000 dies de Sánchez i Cuixart ANC Òmnium Cultural Barcelona. Foto: ML

Acte reivindicatiu

Aquest diumenge a la tarda uns centenars de persones han denunciat davant de la Delegació del govern espanyol a Barcelona els 1.000 dies de presó de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. El vicepresident d'Òmnium i l'expresident de l'ANC van entrar a la presó el 16 d'octubre del 2017, i durant aquests gairebé tres anys han passat pel centre penitenciari de Soto del Real, a Madrid, i de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada.  

Durant la protesta, que tenia per lema Mil raons per la llibertat, es van recollir missatges missatges de suport a Cuixart i Sànchez de forma presencial i també de forma virtual, per fer-los arribar als dos empresonats.