Malgrat el seu intent de rebranding cap al liberalisme moderat per intentar salvar la formació, Ciutadans torna a les seves essències espanyolistes amb un nou vídeo difós a Twitter. Aquesta vegada, Inés Arrimadas carrega contra els possibles indults dels presos polítics, als qui es refereixen com a "colpistes", i traslladen al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la seva "ferma oposició" amb to amenaçador: "No posin a prova Espanya".

A més a més, la líder de Ciutadans anima als seus seguidors a assistir a la concentració convocada davant la delegació del govern a Barcelona el pròxim 11 de juny sota el lema "#StopIndults".

 

"Vam defensar la democràcia quan el separatisme va voler trencar un país calcigant els drets de milions de catalans i de tots els espanyols. Avui ens mobilitzem per la justícia i la memòria. Que el Govern el tingui clar: Espanya és més forta del que creuen", indica Cs. Aquest escrit ve acompanyat del vídeo editat de forma dramàtica, en el qual apareixen imatges del dia en què es va proclamar la independència a Catalunya el 2017 o de l'arribada de Pedro Sánchez al govern estatal, entre altres.

Ràfega de tuits

A més del vídeo, Cs també ha manifestat la seva oposició en una sèrie de tuits.

"El separatisme prepara un altre cop a la democràcia. Mentre el Govern d'Espanya es planteja indultar als condemnats pel procés. Val tot per estar a la Moncloa senyor Sánchez?", interpel·la la formació taronja en un tuit, que acompanya amb un altre vídeo en el qual apareixen imatges de l'actual president de la Generalitat, Pere Aragonès i de Sánchez.

Com era d'esperar, per al partit d'Arrimadas, "no és 'natural' que s'indulti als condemnats pel procés". "No mostren penediment. Proclamen que ho tornaran a fer. Des de Ciutadans utilitzarem tots els recursos disponibles perquè es compleixi la llei", adverteixen els taronges, que acompanyen el seu escrit amb un vídeo del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, dient que els indults cal veure'ls "amb naturalitat".

Arrimadas invoca el vell PSOE 

La ràfega de tuits no s'acaba aquí: "Malgrat que la Fiscalia, el Tribunal Suprem i la majoria d'espanyols s'oposen, Sánchez planteja indultar als condemnats del procés", per la qual cosa Cs es pregunta "on queda la separació de poders per a aquest govern". "No tot val per mantenir-se a la Moncloa", critiquen.

En aquesta xarxa social, Cs també retreu al PSOE que "socialistes moderats" com Guillermo Fernández Vara, Emiliano García-Page, Felipe González o Alfonso Guerra s'oposen als indults. "Passin de les paraules als fets! No permetin aquest insult de Pedro Sánchez a Espanya", recull un altre tuit.

Foto principal: la líder de Cs, Inés Arrimadas / Europa Press