Tot i l'informe del Tribunal Suprem contra els indults als presos independentistes, el govern de Pedro Sánchez tirarà endavant la maniobra per a concedir-los i ho farà amb la signatura del rei Felip VI, segons ha explicat el diari La Razón

El mitjà ha revelat que la Moncloa ha descartat qualsevol mena de pronunciament del monarca al respecte. És més, asseguren que hi ha una "veu" que adverteix el rei ha de mantenir-se al marge perquè "algun dia, potser, ho necessiten ells", en al·lusió a les investigacions que afecten l'emèrit, Joan Carles I.

"El rei no té res a dir"

"El rei no té res a dir ni ho farà", ha subratllat aquesta font destacada a l'article, sense importar que els presos reiterin que "ho tornaran a fer" ni l'opinió del Suprem. 

Tot plegat, fa que el text doni per fet que "els indults als líders del procés duran la signatura de rei" que, recordem, és un requisit indispensable per completar el tràmit abans que sigui publicat pel Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

El 72% dels votants del PSOE, en contra 

Dins del govern espanyol hi ha posicions oposades respecte als indults. Mentre Podemos insisteix a deixar-los en llibertat, les veus dins del PSOE no són unànimes.

L'expresident Jose Luís Rodríguez Zapatero, per exemple, s'ha mostrat a favor, mentre que altres com Alfonso Guerra s'han mostrat en contra.

Segons un sondeig de SocioMétrica per a El Español publicat el passat divendres, el 72,5% dels votants del PSOE estan en contra de la concessió d'indults. A més, el 76,8% dels socialistes consideren el penediment dels presos polítics un requisit fonamental per concedir-los.

Del total de la població, seria un 80% que no aprovarien aquesta decisió. D'aquests, el 72,2% dels enquestats consideren també que s'haurien de penedir.

Per partits

La majoria de votants de partits no estarien en contra, a excepció dels votants d'Unidas Podemos, que sí que aproven en una àmplia majoria (74,9%) els indults. Com era d'esperar, els votants de Vox els rebutgen en un 98,7%; els del Partit Popular, en un 98,6% i els de Ciutadans, en un 91,6%.

 

Imatge principal, rei Felip VI / Europa Press