El líder de Renovadors de Ciutadans, Antonio Espinosa, ha demanat la dimissió de l'actual presidenta del partit taronja, Inés Arrimadas, a causa d'uns resultats electorals "pèssims" a la Comunitat de Madrid. El col·lectiu Renovadors de Cs, format per un conjunt d'afiliats i simpatitzants de la formació, reclamen a més una renovació estructural del partit.

Desaparició de Cs

Els crítics de Cs han tornat a reclamar, com ja ho van fer durant la seva fundació, la celebració d'un congrés extraordinari per reformar el partit davant de la crisi que està vivint el partit, que a la comunitat madrilenya va passar de formar part del govern a desaparèixer.

"Els resultats obtinguts han sigut conforme al que podríem esperar", ha assegurat Espionsa. L'exdiputat al Parlament ha assenyalat: "Ciutadans té una crisi que es basa en dos eixos principals. La falta de credibilitat davant dels electors i el degoteig de militants que abandonen el partit". També veu amb esperança que aquests mals resultats signifiquin un "punt i a part" i es pugui canviar el rumb del partit.

El problema comença amb Rivera

Espinosa afirma que "el declivi té el seu origen en el moment que Albert Rivera canvia l'estratègia de pactes, donant preferència pactar amb el Partit Popular". El líder de Renovadors diu que "abans de pactar valoràvem la governabilitat i l'estabilitat, Rivera va canviar el criteri i comença a pactar abans ni tan sols d'obtenir resultats electorals".

"Això la societat no ho va entendre, ens volien per garantir pactes de progrés i reformes", es lamenta Espinosa.

Arrimadas va abandonar Catalunya

L'exdiputat carrega: "Des de l'arribada d'Inés Arrimadas a la presidència del partit la cosa empitjora, totes les decisions que pren són equivocades i això només fa que agreujar la crisi que està passant Cs". Espinosa creu que Arrimades es va equivocar renunciant al càrrec de líder a Catalunya, "va abandonar l'electorat català i això no es va entendre".

"Aquestes decisions ens han fet vist com un partit no confiable" assegura Espinosa. I és per això que Renovadors demanen "una reforma completa del partit i dels lideratges".

Foto principal: Foto d'Antonio Espionsa durant l'acte celebrat per Renovadores