L'alcalde de Coripe (Sevilla), Antonio Pérez Vázquez (PSOE), ha restat importància a la crema de la representació del president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, durant la festa de la 'Crema de Judes'. "És una tradició que porta celebrant-se molts anys i no és més que una sàtira d'algun personatge públic que no ha actuat bé", ha explicat l'edil. "Per aquest personatge han passat milers de... polítics, banquers i àrabs", va argumentar en unes declaracions als mitjans de comunicació el 2018.

En declaracions a Onda Cero, recollides per Europa Press, Pérez Vázquez ha justificat ara la polèmica de la crema de Puigdemnot durant la festa popular de la 'Crema de Judes', que se celebra cada any. És una "tradició" en la qual s'elegeix una persona pública "negativa" per a la societat i se la representa en forma de ninot. Els veïns passegen la figura pel poble mentre rep insults i posteriorment, la pengen d'una figuera i rep trets fins que s'inicia la crema.

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha expressat la seva condemna a Twitter a "tots els actes intolerants" com és la crema de la imatge d'una persona, però ha evitat criticar l'alcalde.

D'altra banda, el President de la Generalitat, Quim Torra, també s'ha afegit a la denúncia de l'acte i presentarà diligències a la Fiscalia per "delicte d'odi", segons les informacions de Onda Cero.

Amb tot, l'alcalde de Coripe no creu que calgui donar-li més importància i titlla la festa com una sàtira. "Altres anys s'ha cremat la representació de Bárbara Rey, José María Aznar o Ana Julia Quezada i no s'ha generat cap polèmica", ha insistit.