Junts per Catalunya denunciarà els fets de Coripe (Sevilla) a la Fiscalia i demanarà al PSOE que faci plegar l'alcalde de la localitat andalusa. La formació independentista ha pres aquesta decisió després de veure les imatges de la festivitat de La Quema de Judas de Coripe en que s'ha cremat i afusellat un ninot de palla que representa el president a l'exili Carles Puigdemont.

Aquesta no és la única denúncia contra aquesta celebració andalusa: l'eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa ha indicat en una piulada que "denunciarà a la Comissió Europea, via pregunta parlamentària escrita, i a tot el Parlament Europeu aquest delicte nou i molt greu d’odi contra el president Puigdemont".

Hores abans que JxCat anunciés la querella, el president de la Generalitat, Quim Torra, assegurava que ell també denunciaria els fets. En un missatge a Twtitter, Torra qualificava d'"hòrrid, fàstic extrem" i "intolerable" els fets. Al seu torn, el candidat de JxCat al Congrés per Tarragona Ferran Bel deia que els líders del PSOE, Pedro Sánchez, i del PP, Pablo Casado, serien "còmplices" de l'acció si no la condemnaven. 

JxCat també ha explicat que demanarà al govern de Pedro Sánchez que faci dimitir l'alcalde de Coripe, que ja tenia en ment l'any passat que el ninot que s'havia de cremar a la Quema de Judas era el del president a l'exili. El batlle de Coripe, Antonio Pérez, és del PSOE. Finalment, JxCat ha indicat que demanarà l'actuació del Síndic.