La imatge de persones procedents de la comunitat de Madrid, el principal focus de coronavirus, que es desplacen en plena crisi sanitària aprofitant que no han de treballar, ha provocat alarma. El moviment s'ha fet fins ara sense cap mena de control de les autoritats madrilenyes i espanyoles, i està provocant gran malestar, especialment al País ValenciàMúrcia, que afirmen que arriben madrilenys pensant "que estan de vacances".

A Múrcia el malestar es tan gran que el govern autonòmic ha confinat els municipis costaners de la regió, i fins i tot ha enviat els serveis d'emergència a alertar micròfon en mà que "les persones provinents de la Comunitat de Madrid i del País Basc" es confinin.

 

Les oficines de turisme de Múrcia estan col·lapsades per persones que venien demanant informació, segons ha denunciat el govern murcià.

 

Al País Valencià, els ajuntaments de Gandia i Cullera han tancat les platges per evitar aglomeracions de gent i nous contagis per coronavirus davant l'arribada massiva de madrilenys a les platges valencianes per passar la quarantena.

Gandia ha hissat la bandera roja que prohibeix el bany i ha suspés l'obertura dels serveis turístics (vigilància i socorrisme) que tenia programat posar en marxa aquest divendres per començar les vacances de Falles, segons informa la televisió À punt. Cullera ha fet el mateix amb la intenció d'evitar la propagació del Covid-19, seguint les recomanacions del ministeri i la conselleria de Sanitat.