El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha demanat prudència als ciutadans que pensin desplaçar-se al País Valencià des d'altres zones de l'Estat espanyol com Madrid i ha recordat que ara "no és convenient viatjar" enmig de la crisi pel coronavirus.

L'alerta de Puig arriba després que s'hagi detectat en els últims dies un desembarcament important de ciutadans, molts d'ells procedents de Madrid, que han decidit desplaçar-se a segones residències, situades en localitats costaneres valencianes, aprofitant la possibilitat de teletreballar i el tancament de les escoles.

Puig ha assenyalat que en aquests moments cal seguir les indicacions de les autoritats sanitàries i "no sembla oportú viatjar", a més de mostrar-se preocupat pel desproveïment que s'està produint en supermercats de Madrid. "Les persones, sobretot en les àrees més afectades, han de complir el que diuen les autoritats sanitàries", ha reiterat.

Teletreball a la platja

Des de dimecres passat, quan es va decretar el tancament de les escoles a la Comunitat de Madrid, s'ha detectat un important moviment de madrilenys en direcció a zones turístiques, fins al punt que ja s'han detectat al País Valencià positius de coronavirus importats de Madrid per pares amb fills que s'han desplaçat a les seves segones residències.

Aquest èxode, a més, creix tal com s'apropa el cap de setmana i, segons avança El Confidencial Digital, ja són milers els habitants de Madrid que se n'han anat de la capital espanyola amb fills i ordinadors per teletreballar en primera línia de platja, cosa que fa témer a les autoritats valencianes que es produeixi un augment dels contagis, a més de possibles problemes de desproveïment i de serveis en localitats no preparades per assumir l'augment de població a l'estiu però no a mitjans de març.

Suspendre l'AVE Madrid-València

Una de les opcions que estudia el govern valencià és la suspensió de l'AVE Madrid-València. Així ho ha reclamat la vicepresidenta valenciana, Mònica Oltra, mentre que Puig ha assenyalat que un tancament de les connexions no depèn de la Generalitat valenciana.