L'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, creu que de cara al judici pel procés està tot "dat i beneït", ho ha indicat en declaracions a Rac1.

Aquest dimarts totes les defenses compareixen al Tribunal Suprem en la vista prèvia al judici de l'1-O per defensar la declinatòria que ha de permetre que es jutgi al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els 18 acusats de promoure la independència de Catalunya i portar la ciutadania a la revolta.

Van den Eynde no creu que se'ls concedeixi la petició i diu a l'emissora que "Tot i saber que nosaltres estem qüestionant la seva competència, donen per fet que jutjaran els fets. Ens estan dient que el que anem a fer dimarts no tindrà un recorregut efectiu, i això ens fa pensar que hi ha un calendari del Tribunal Suprem que funciona i que deu estar desenvolupant-se a l’ombra".

En les compareixences d'avui al Suprem, no hi haurà els presos (que es queden a les presons catalanes) i hi haurà 12 advocats que representen els 18 processats, alguns comparteixen lletrat, i els representants de la fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i Vox, que exerceix d'acusació popular. Davant d'ells, un tribunal de set jutges, presidit per Manuel Marchena.