Dura crítica del raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, als Mossos d'Esquadra i també al Govern de la Generalitat. En una entrevista a TV3, el raper exiliat a Brussel·les ha acusat la policia catalana d'estar "infestada de feixistes" i el Govern d'estar "infestat d'hipòcrites".

Preguntat sobre la resposta policial a les manifestacions contra l'empresonament de Pablo Hasél, Arenas ha assenyalat directament el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, acusant-los de "no cessar ni Crist" tot i mostrar-se sempre molt indignats. "Diuen que revisaran les actuacions i que 'això és intolerable' -ha imitat amb to burlesc- però després no depuren ningú ni fan res", ha criticat.

Pel que a l'empresonament de Hasél, el raper ha reconegut sentir "molta ràbia" però ha revelat que pocs dies abans que l'empresonessin van parlar amb ell i el va veure "fort". "Espero que el que està passant li doni força", ha dit en referència als tres dies seguits que portem de protestes arreu de l'Estat.

Sobre els aldarulls viscuts en les protestes, Valtònyc els ha restat importància i ha assegurat que "és normal". "Entenc que la gent respongui com ha respost. Necessiten fer-se escoltar", ha dit i ha recordat que en altres protestes pacífiques o en el mateix 1-O "també ens atonyinaven". "El problema no són els mitjans, sinó els fets", ha sentenciat.

Preguntat sobre si els aldarulls estan tenint ressò a Brussel·les, capital de la UE, el raper ho ha negat i ha apuntat que el que "realment preocupa als mitjans europeus és la deriva que ha agafat Espanya". A més, ha ironitzat sobre el fet que l'Estat acusa els rapers represaliats d'incitar a la violència "quan l'única violència que hi ha la produeix el mateix Estat quan ens condemnen".

Més de 1.000 dies a l'exili

A nivell més personal, Josep Miquel Arenas ha confessat que el seu exili li ha suposat un "procés d'aprenentatge personal molt bèstia" després de complir més de 1.000 dies fora de les fronteres espanyoles. També ha reflexionat que els artistes no tenen la mateixa responsabilitat quan canten que els periodistes a l'hora d'informar o els polítics a l'hora de fer discursos. "No és el mateix que jo quan canto digui que 'anem a matar un policia' que Abascal dient que s'han de deixar morir al mar la immigració il·legal".