Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn segueixen fent vaga de fam per denunciar que el Constitucional no resol escrits que fa prop d'un any que s'han presentat i per tant bloqueja l'accés dels presos a la justícia europea.

Aquest dijous el conseller Rull ja acumula 17 dies de dejuni i, en una piulada, assegura que "l'atenció i la comprensió internacionals a la nostra vaga de fam ens obre un horitzó d’esperança". En la mateixa línia, afegeix que la protesta els ha ajudat a trobar a Europa la "imparcialitat" que no poden trobar a Espanya.

Per la seva banda, el conseller Forn, que també porta 17 dies de dejuni, ha compartit el mateix missatge que l'extitular de Territori. 

Jordi Turull opta per remarcar que el seu judici és "polític" i ho justifica recordant "com el Tribunal Constitucional ha abordat la resolució dels recursos d'empara excedint-se totalment en la demora".

Finalment, l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana es pregunta si "hi ha algú que cregui, honradament, en la seva intimitat, que Marchena és imparcial".

Els presos polítics porten molts dies sense menjar i, com a conseqüència, aquest dimecres al vespre el president Quim Torra va demanar als dirigents polítics que posessin fi a la vaga de fam. El cap de l'Executiu es sumava així a la petició que hores abans havien fet els expresidents de la Generalitat i els expresidents del Parlament, així com el Síndic de Greuges, Rafael Ribó.