Aquest dilluns es compleixen 17 dies des de que Jordi Sànchez i Jordi Turull van decidir iniciar una vaga de fam. Josep Rull i Joaquim Forn compleixen catorze dies de vaga de fam. En una piulada, l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez ha explicat que quan feia 48 hores que havia començat el dejuni el Tribunal Constitucional "es va despertar" i en una setmana va resoldre cinc escrits.

Un dels motius que va empènyer els presos a fer vaga de fam era denunciar que el Constitucional no resolia escrits que feia prop d'un any que s'havien presentat i per tant bloquejava l'accés dels presos a la justícia europea.

El conseller Jordi Turull recupera el mateix missatge que Jordi Sànchez i demana que es segueixin resolent escrits: "és una qüestió de drets fonamentals".

Turull va ingressar a la infermeria de Lledoners divendres passat i aquest dissabte va explicar en la seva carta diària a El Nacional que havia passat el dia "bàsicament estirat al llit perquè el cos" li ho demanava. 

Pel que fa al conseller Joaquim Forn, recorda en un missatge a Twitter que "la politització dels tribunals, també el TC, és inadmissible". Igual que els seus companys, afegeix que l'impacte de la vaga de fam "està sent molt important".

Finalment, Josep Rull demana que no es pateixi per la seva salut i que es pateixi per "la vulneració dels nostres drets i perquè poden vulnerar els vostres".