El conseller de Presidència, Jordi Turull, i l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, ja fa 4 dies que estan fent vaga de fam indefinida com a protesta per les dilacions del Tribunal Constitucional sobre els seus recursos, la qual cosa els impedeix accedir al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). 

Per la seva banda, aquest dimarts és el primer dia de vaga de fam de Joquim Forn i Josep Rull, consellers d'Interior i de Territori del govern destituït pel 155.

Els dos últims en secundar la vaga han fet una piulada aquest matí per anunciar que comencen oficialment. Tots dos han fet una piulada amb el mateix missatge explicant que inicien la protesta per "denunciar el bloqueig arbitrari i irregular del Tribunal Constitucional que n’impedeix l’accés a la justícia europea".

Al missatge agraeixen "les mostres de suport i solidaritat, perquè sense elles res no seria igual". Ambdós comparteixen l'enllaç de la pàgina web vagadefam.cat per adherir-se a la denúncia feta pels presos.

De la mateixa manera, Sànchez i Turull han recordat a Twitter que aquest dimarts és el seu quart dia consecutiu de vaga de fam. L'expresident de l'Assemblea ha explicat que l'acció és per exigir que es resolguin els seus recursos d'empara; el primer dels quals va presentar fa 374 dies.

Jordi Turull subratlla que Forn i Rull es sumen a la vaga de fam per persistir "denunciant cada dia la vulneració dels nostres drets". El conseller de Territori conclou indicant que "el seu cos és a la presó però el seu cor a Catalunya. 

L'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, Jordi Pina, ha explicat a Catalunya Ràdio que "alguns dels recursos que han presentat ja fa més d'un any que no tenen resposta" i ha insistit en deixar clar que "la vaga de fam és una decisió personal" i que, per tant, "no s'ha de distingir ni dir que són més bons els que fan vaga que els que no".