Ja en són quatre, tres dies després. Joaquim Forn i Josep Rull, consellers d'Interior i de Territori del govern destituït pel 155, tots dos empresonats a Lledoners, s'han sumat a la vaga de fam indefinida iniciada dissabte pels seus companys Jordi Sànchez i Jordi Turull, reclosos al mateix centre penitenciari del Bages, segons ha pogut saber El Nacional. Serà a partir de les 00.00 hores d'aquest dimarts.

La possibilitat que més presos polítics secundessin la decisió de Sànchez, expresident de l'ANC, i Turull, conseller de Presidència, ja es va apuntar el mateix dissabte, quan es va anunciar la iniciativa a través del seu advocat i el seu metge, Jordi Pina i Jaume Padrós.

Forn i Rull ho han anunciat a través d'un comunicat que reproduïm íntegrament a continuació, i en el qual denuncien el "comportament injust i arbitrari del Tribunal Constitucional":

Forn i Rull també han fet sengles piulades per fer pública la decisió d'emprendre la vaga de fam:

Sànchez i Turull van comunicar l'inici de la vaga de fam sense precisar-ne la durada com a protesta per les dilacions del Tribunal Constitucional sobre els seus recursos, la qual cosa els impedeix accedir al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). 

Més de 190.000 persones han fet costat a la denúncia dels presos en vaga de fam a través del web vagadefam.cat, en què apareix el comunicat dels reclusos on es denuncia l'actitud del TC, que els impedeix traslladar el seu cas a la justícia europea.

Foto de Lledoners

L'anunci de Sànchez i Turull va ser precedit per una fotografia de conjunt feta al pati de Lledoners en què apareixen, a més dels citats, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i el vicepresident del Govern i el conseller d'Exteriors, Oriol Junqueras i Raül Romeva, tots ells en presó preventiva, en relació amb el sumari del referèndum de l'1-O.

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, estan empresonades a Mas d'Enric i Puig de les Basses, prop del Catllar i Figueres, respectivament.