El marit de la infanta Cristina i cunyat del rei Felip VI, Iñaki Urdangarin, té cinc dies per entrar a presó, tal i com li ha sigut comunicat a l'Audiència Provincial de Palma, on estava citat per a que li sigui notificada la sentència que el condemna a cinc anys i deu mesos de presó pels delictes de malversació, prevaricació, frau, delictes fiscals i tràfic d'influències.

L’exduc de Palma coneixerà també avui si ha d’ingressar a presó de forma imminent. En aquest cas s’ha apuntat que el seu destí seria un mòdul exclusiu a la presó femenina de Brieva, a Àvila.

Els nombrosos periodistes que flanquegen les portes de la seu de l'Audiència de Palma han esperat tot el matí l'arribada dels condemnats a penes de presó en el cas Nóos, el marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, i l'expresident balear Jaume Matas. Tots dos tenen de termini fins a les 14h. A les 9 en punt s'hi ha presentat Diego Torres.

Diego Torres, cinc dies per entrar a presó

Per la seva banda, l'Audiència Provincial de Palma ha donat cinc dies a l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, perquè ingressi a la presó. Torres ha acudit aquest dimecres a l'Audiència Provincial de Palma cap a les 9.00 hores, acompanyat del seu advocat Manuel González Peeter, per rebre l'ordre d'entrada a la presó i ha romàs en l'interior poc més de mitja hora.

Cal recordar que la Sala II del Tribunal Suprem ha rebaixat a cinc anys i vuit mesos la seva condemna pels delictes de malversació, prevaricació i frau a l'Administració, mentre que l'ha absolt de tràfic d'influències, blanqueig i falsedat.

El tribunal que va dictar la sentència de Nóos en primera instància ha lliurat a l'empresari i economista l'ordre perquè entri a la presó, que ha de fer-se efectiva, com a màxim, dilluns que ve, dia 18.

Seguirà ampliació