La possibilitat que Iñaki Urdangarin ingressi finalment a la presó no agafarà per sorpresa Institucions Penitenciàries, que ja li tindria preparat un pavelló especial situat a la presó de Brieva, a la província d'Àvila, en la qual podria passar la condemna amb més comoditats que la resta de la població reclusa. Tanmateix, el que crida l'atenció d'aquesta presó és que és de dones, encara que en principi l'exduc no tindria cap contacte amb les recluses.

En la seva actual situació i en cas que finalment hagi d'ingressar a la presó, el cunyat del rei Felip VI pot triar el centre en el qual passar condemna sempre que es presenti voluntàriament amb l'ordre judicial que així ho ordena.

Així, i segons indiquen diversos mitjans madrilenys, Urdangarin ja tindria la vista posada a la presó de Brieva, gràcies al seu pavelló especial amb cinc cel·les, pati propi, menjador i sales de vis a vis. Vaja, una presó de luxe dins d'una altra presó.

En aquest mateix pavelló, segons avança Cuatro, ja hi 'va residir' un altre il·lustre pres, l'exdirector de la Guàrdia Civil Luis Roldán, que es va queixar del fred que va passar en ple altiplà castellà, una cosa que va arribar fins i tot a comparar amb un gulag siberià. En tot cas, sembla que aquest no seria el cas del marit de la infanta, ja que en els últims temps s'ha invertit més d'un milió d'euros a renovar la calefacció del centre.

Aquesta presó va ser construïda el 1989 i compta amb una superfície de 43.540 metres quadrats i 162 cel·les, amb altres 18 més complementàries. A uns deu quilòmetres d'Àvila, està bastant aïllada de nuclis urbans encara que no excessivament allunyada de Madrid. 

Sense piscina

La presó de Brieva aquesta considerada d'escassa conflictivitat i amb poca població reclusa. En tot cas, el cunyat del rei no tindrà contacte amb les recluses sinó que romandrà aïllat en el seu pavelló. AS més. serà el primer en fer-lo servir després del pas de Luis Roldan i escasses ocupacions puntuals.

La seva cel·la disposarà d'entre 12 i 15 metres quadrats i tindrà accés a un pati d'ús exclusiu de 25 metres quadrats. La cel·la disposarà de llit, taula, dutxa pròpia i si ho desitja, podrà sol·licitar televisió, encara que el mateix pavelló disposa d'una salta d'estar amb televisió. Del servei que no podrà gaudir serà el de piscina ja que la presó, tot i ser relativament moderna, no disposa d'aquesta instal·lació.