"El Consell de Ministres arriba: aturem les classes!". Amb aquesta contundència la plataforma Universitats per la República fa una crida a no anar a classe el pròxim divendres 21 de desembre per protestar contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona.

La plataforma considera que davant un Estat que "amenaça amb tornar a aplicar el 155, no respecta el dret a l'autodeterminació i manté més de 2.000 represaliats", s'han de "buidar les aules per tornar a omplir els carrers".

La portaveu, Núria Nieto, ha qualificat la celebració d'aquesta reunió de "clara provocació". Núria Marín, una altra de les portaveus d'Universitats per la República, ha remarcat que "hi ha més de 2.000 represaliats, entre els quals professors universitaris i estudiants". A parer seu, cal aturar aquest consell i "demostrar un cop més que els estudiants som l'avantguarda de la lluita per garantir els drets civils i polítics".

D'aquesta manera, Universitats per la República s'afegeix a les accions que estan preparant partits, entitats i també membres dels CDR que s'estan reunint i mantenint contactes perquè la jornada del 21-D sigui com més coordinada millor.

Precisament aquest dijous s'ha fet pública la primera iniciativa organitzada pels CDR: una concentració a la Llotja de Mar a primera hora del matí del 21 de desembre.