Els CDR ja han començat a convocar a la Llotja de Mar a primera hora del matí del 21 de desembre, ubicació escollida pel govern espanyol per celebrar el Consell de Ministres.

A través de Twitter utilitzen les etiquetes de "tombem el règim" i "desbordem-los". "Les barricades poden tallar un carrer, però obren el camí", han apuntat aquest dijous, alhora que recorden les que es van muntar en diverses escoles el matí de l'1 d'octubre del 2017.

Els CDR recomanen "intel·ligència col·lectiva i organització", i demanen a tothom que es guardi la data del 21 de desembre i estigui atent als canals oficials per a possibles mobilitzacions.

La Llotja de Mar no és la millor opció per celebrar el Consell de Ministres, segons els Mossos d'Esquadra que ja van alertar que aquesta ubicació "tindria més afectacions en la mobilitat i en la normalitat del dia a dia", i més tenint en compte que és una jornada d'arrencada de les vacances de Nadal a les escoles. 

Segons diverses fonts consultades per El Nacionalpartits, entitats i també membres dels CDR s'estan reunint i mantenint contactes perquè la jornada del 21-D sigui el màxim de coordinada possible, però per ara la concentració davant la Llotja de Mar a primera hora del matí és l'única acció que es coneix.

Arran, grup juvenil vinculat a la CUP, també s'ha sumat a la convocatòria dels CDR i crida a "tot el jovent" a concentrar-se el matí del 21-D davant de la Llotja de Mar amb l'objectiu d'aturar el Consell de Ministres.

Òmnium proposa un consell popular de ministres

Òmnium Cultural prefereix un altre tipus d’accions i proposa la celebració d'un consell popular de ministres el divendres 21 a les 11 del matí: 

Es tracta d’una iniciativa pròpia, de la qual no formen part altres entitats, però que s’emmarca en la mateixa resposta unitària. “No ho estem organitzant amb l’ANC. Ells fan la seva i nosaltres la nostra, però no és incompatible”, afirmaven en declaracions a El Nacional. Durant els pròxims dies, passada la nit de Santa Llúcia, anunciaran més detalls.