Un nou capítol en el procés i una altra mentida dels partits independentistes. Així és com han vist els unionistes l'anunci de la renúncia a l'acta de diputat del número 2 de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, que ha seguit la mateixa via que la triada pel conseller Joaquim Forn per ampliar les seves possibilitats per sortir de presó provisional.

La renúncia de Jordi Sànchez suposa una nova retirada d'un candidat a la presidència de la Generalitat després del pas al costat del president Puigdemont. I això obre la porta que un nou candidat, que amb tota probabilitat seria Jordi Turull, pugui accedir al càrrec. Seria la tercera opció dels independentistes.

Aquest nou gir en el relat del procés ha despertat el rebuig de les formacions constitucionalistes, que ho consideren un altre "engany" més per part dels sobiranistes. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha considerat que "ningú no es creia" que Jordi Sànchez seria investit president i que la seva candidatura representava una forma "d'allargar el procés, l'embolic, perquè no tenen ganes d'afrontar la realitat". "Aquesta proposta de candidat no era real", ha exposat.

En la mateixa línia, la portaveu del PSC, Eva Granados, ha assegurat que la renúncia de Sànchez a l'acta de diputat evidencia que Junts per Catalunya i ERC "enganyen l'electorat". "És evident que no tenia al cap ser president", ha sentenciat la socialista.

Crítiques a Turull

Tant Arrimadas com Granados han rebutjat la possibilitat que el nou candidat sigui Jordi Turull. La líder de Ciutadans ha assegurat que no creu que la millor solució per sortir de la situació actual sigui investir un president que sigui "de la vella guàrdia de la Convergència del 3%", ha deixat anar.

La portaveu socialista, per la seva part, ha assegurat que Turull no compleix les condicions que el PSC considera adequades per a un nou president. Tot perquè té causes judicials pendents, encara que celebren que sigui un candidat que pugui presentar-se al Parlament.