Un grup d'ultres ha sostret la pancarta a favor de l'amnistia que penjava a la façana de l'edifici de la Diputació de Lleida, ubicat a la rambla de Ferran, aquesta matinada. L'acció l'ha reivindicat l'associació d'extrema dreta espanyolista 'Unión de Brigadas' a les xarxes socials amb una fotografia on es veuen dues persones agafant el cartell de nit en una àrea de servei de Fonolleres, a la Segarra. L'agrupació ultra s'autodefineix com una associació que dona cobertura jurídica a set "brigades de neteja de propaganda colpista", és a dir, plataformes que eliminen símbols independentistes dels espais públics catalans.

A les xarxes, els ultres d''Unión de Brigadas' han dit que han executat aquesta acció "com ja es va comunicar fa unes setmanes", retirant una pancarta que es trobava "a 10 metres d'altura". Al seu perfil de Twitter, mostren nombroses publicacions en què eliminen pancartes similars de l'espai públic, a més de banderes independentistes. El grup ultra també ha publicitat haver participat en les mobilitzacions espanyolistes contra l'amnistia i els pactes del PSOE amb Junts i ERC davant de les seus socialistes.

La Diputació denunciarà els fets

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha avisat que denunciaran els fets perquè no poden permetre "que ningú assalti la Diputació". Malgrat això, el també alcalde d'ERC a Bellvís ha defensat la victòria independentista. "Ells tindran el cartell, però nosaltres tenim l'amnistia", ha dit, abans d'afegir que amb l'acord d'investidura han aconseguit precisament "allò que demanava el cartell". Joan Talarn també ha criticat a les xarxes que els responsables d'arrancar la pancarta hagin "assaltat amb nocturnitat un edifici públic", i ha celebrat que, tot i això, "el país gaudirà de l'amnistia gràcies a l'esforç d'un poble que no s'arronsa davant les amenaces i persisteix en els anhels de llibertat".