El conseller Jordi Turull fa cinc dies que va iniciar una vaga de fam a la presó de Lledoners amb l'objectiu de denunciar les traves del Tribunal Constitucional per impedir que la causa arribi al Tribunal Europeu de Drets Humans.

En una entrevista a RAC1, Turull ha assegurat que "hi ha una voluntat premeditada de bloquejar els seus recursos" i que el propi Constitucional "fa ostentació de deixar els nostres recursos al calaix". 

Turull indica que no se sent irritable tot i portar 5 dies sense menjar i que, tal i com ja l'havien advertit, se sent "com flotant". El quart dia de vaga va passar el primer control mèdic i el seu estat de salut és bo; només pren líquids i un sobre de sèrum al dia.

Un dels motius que el va portar a iniciar la vaga de fam van ser els whatsapps d'Ignacio Cosidó​ on es vantava d'haver aconseguit el control del Tribunal Suprem amb el pacte pel Consell General del Poder Judicial, apunta Jordi Turull al mateix temps que qualifica els fets d'"indignants".

Turull assegura que està molt tranquil de cara al judici perquè no ha fet res dolent i demana al Suprem que situï en quin moment hi va haver rebel·lió. De la mateixa manera, subratlla que "té moltes ganes que arribi el judici" per "deixar moltes coses clares".

Demana respecte per als que no fan vaga de fam

De moment els quatre presos polítics que estan fent vaga de fam són de Junts per Catalunya, és per això que Turull demana respecte per als que "fan vaga de fam i per als que no en fan". Segons el conseller, la vaga és una "decisió extrema en què intervenen les circumstàncies personals de cadascú".

Ara que s'acosten les festes de Nadal, Turull ha explicat que ha demanat a la seva família "que faci els mateixos àpats que fèiem sempre, això no pot ser un bany de llàgrimes", ha conclòs.