Jordi Turull ja ha reaccionat al segon grau que Serveis Penitenciaris ha atorgat als presos polítics. En un tuit publicat aquest dijous, Turull ha estat contundent: "M'han imposat el segon grau. No es pot repicar i anar a processó". El dirigent independentista ha acompanyat aquestes paraules d'uns quants llaços grocs.

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, depenent de la Conselleria de Justícia -liderada per Ester Capella-, ho ha confirmat avui la classificació en segon grau dels presos polítics independentistes.

Amb la classificació de segon grau confirmada, els presos ja podran sortir durant el dia si justifiquen que tenen una feina. A més, aquells que ja hagin complert un quart de la pena, com és el cas dels Jordis, podran demanar permisos per sortir puntualment de la presó. De fet, Jordi Sànchez ja va avançar que la setmana que ve demanaria el seu primer permís penitenciari.

La classificació del grau dels presos va enfrontar el passat mes de desembre a ERC amb JxCat. Aquesta última formació no va ocultar la seva "decepció" per la decisió dels tècnics i va emplaçar el Departament de Justícia a esmenar-la, per tal que els presos fossin classificats en el tercer grau, el qual els permetria sortir en llibertat i només haver de tornar a la presó per dormir.