Jordi Sànchez té previst demanar la propera setmana el seu primer permís ordinari per sortir de la presó de Lledoners (Bages), on compleix la condemna de nou anys que li va imposar el Suprem pel seu paper en el procés. En roda de premsa, Jordi Pina, advocat de Sànchez, ha anunciat que el seu client sol·licitarà el permís ordinari a partir del pròxim dia 14 de gener, quan haurà complert un quart de la condemna de presó, la qual cosa, d'acord amb el reglament penitenciari, dona dret a sortides puntuals de la presó. Sànchez i Cuixart van entrar a la presó el 16 d'octubre del 2017, ara fa més de dos anys i es compleix el període de temps necessari per demanar el primer permís per sortir.

L'advocat s'ha mostrat confiat que, per al dia 14 vinent, la Secretaria de Mesures Penals de la Generalitat haurà confirmat la classificació penitenciària dels condemnats pel procés, la qual cosa obre la porta a gaudir dels permisos penitenciaris preceptius. A hores d'ara encara està pendent de confirmar el segon grau que les juntes de tractament van assignar als presos i preses polítiques.

La presó de Lledoners, on està pres Sànchez, va proposar el passat mes de desembre la classificació en segon grau d'aquest i la resta de condemnats pel procés, una decisió que la Conselleria de Justícia, en mans de la republicana Ester Capella, haurà d'esmenar o confirmar en un termini màxim de dos mesos. I aquest temps s'acaba a mitjans del proper mes de febrer. També el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, podrà accedir a partir de la setmana vinent a permisos penitenciaris, atès que, com Sànchez, haurà complert entre reixes una quarta part de la condemna imposada.

Jordi Pina ha avançat que els plans de Sànchez són gaudir del primer permís penitenciari que se li concedeixi al costat dels seus familiars i cercles pròxims, en la intimitat.