Les defenses de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez denuncien que el sumari del l'1-O s'ha tancat precipitadament i demanen noves diligències. Entre aquests nous tràmits hi ha noves proves i testimonis, entre els quals, Lluís Llach. Totes tres demanen noves diligències i l'arxivament del cas, i denuncien la vulneració del dret a defensa.

La petició perquè l'exdiputat de Junts pel Sí comparegui com a testimoni és pel cas de Jordi Sànchez, que fa referència sobretot a la manifestació que hi va haver el 20 de setembre a les portes de la Conselleria d'Economia.

Sobre aquest cas concret, els advocats també demanen que la Guàrdia Civil identifiqui els que hi havia sobre el cotxe de la Guàrdia Civil, segons les fotos que hi ha en la documentació del sumari.

Jordi Turull i Josep Rull demanen diversos informes policials i en concret que s'identifiquin els comandaments de la policia espanyola i la Guàrdia Civil que van dirigir el dispositiu de l'1 d'octubre del 2017. També demanen que es pregunti a la jutgessa del TSJC que instruïa la causa de l'1-O si hi va haver instruccions per aturar les càrregues policials i si van ser orals o per escrits.

L'advocat Jordi Pina demana l'escrit que va cursar el jutge d'Instrucció 13 de Barcelona sobre l'acte al Teatre Nacional de Catalunya en què es preguntava expressament per Jordi Turull, deixant constància que el jutge del 13 no l'ha imputat i, per tant, no estava investigant el conseller de la presidència.

Pina també demana a TVE i TV3 les declaracions de l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, l'exvicepresidenta Soraya Sáez de Santamaría, l'exfiscal José Manuel Maza, el mateix Turull, Carles Puigdemont i l'exportaveu del govern espanyol Íñigo Méndez de Vigo.

També es reclama tota la documentació sobre el delicte de malversació de fons públics, que de moment no s'ha pogut demostrar.