Els consellers Jordi Turull i Josep Rull i l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez han presentat un escrit en el qual denuncien la falta de competència del Tribunal Suprem per jutjar el cas del procés i demanen que sigui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el que ho faci.

La defensa dels tres acusats sol·licita a la sala que celebri una vista d'article de previ pronunciament (l'equivalent a les qüestions prèvies) en què s'analitzi si l'alt tribunal és competent per jutjar els 18 acusats. 

En la mateixa línia treballa la defensa de Jordi Cuixart, que també vol exposar el dret dels acusats que es vulnerarà si no se'ls jutja en llengua catalana.

En el seu escrit, la defensa de Turull, Rull i Sànchez detalla que el Tribunal Suprem no és competent i remarca el fet que cap acció ni acte dels que descriu la querella com a delictes s'han comès fora del territori català.

També torna a incidir en la manca de base legal per als delictes de rebel·lió i sedició.

 

 

Els advocats de Turull, Rull i Sànchez, que també estan redactant els escrits de defensa, han demanat més marge de temps. Han sol·licitat 90 dies, com els que van tenir les acusacions per presentar els seus escrits. Amb tot, davant les poques prespectives que tenen que els concedeixin tres mesos de marge, fan una segona proposta perquè se'ls doni 30 dies més de temps.