El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha carregat aquest diumenge contra el Partit Popular, després que la secretaria Cuca Gamarra hagi definit com a "anomalia democràtica" la reunió entre el PSOE i Junts d'aquest dissabte a Ginebra. "L’anomalia democràtica és que hi hagi exiliats i presos polítics", ha respost Turull, en un missatge a través de les xarxes socials, on també ha subratllat que un altre exemple d'anomalia democràtica "és que qui dicta qui pot fer política i qui no a Catalunya sigui una cúpula judicial caduca".

Així ha reaccionat el líder de Junts a les paraules de Cuca Gamarra en una entrevista al diari La Rioja, on la popular ha defensat que "és una anomalia democràtica pretendre governar els espanyols des de Ginebra", en referència a la trobada entre els socialistes i Junts a Suïssa, en compliment dels acords assolits per a la investidura del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Jordi Turull ha aprofitat l'ocasió per recordar al PP que hi ha una "cúpula judicial caduca", la qual ha assegurat que dictamina "qui pot fer política i qui no" a Catalunya i que és "promotora de lawfare". "Persegueix i reprimeix ciutadans pel sol fet de ser independentistes", ha afegit en un missatge compartit a 'X'.

El PP, en contra de la reunió PSOE-Junts amb verificadors

El Partit Popular ha carregat amb duresa contra la trobada PSOE-Junts a Ginebra, la qual han descrit com "reunions opaques en la clandestinitat", durant la manifestació d'aquest diumenge a Madrid en contra de l'amnistia. També han llançat crítiques contra el coordinador del mecanisme de verificació, Francisco Galindo Vélez, a qui han definit com un expert en "guerrilles llatinoamericanes". En aquesta línia, també s'ha pronunciat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que ha considerat una "humiliació" que el futur de l'Estat espanyol "passi per un ciutadà d'El Salvador".

De fet, el president del PP ja va provar de moure fitxa en contra de la reunió PSOE-Junts el mateix dissabte, demanant als portaveus populars al Congrés, el Senat i el Parlament Europeu que activessin qualsevol mecanisme parlamentari per obligar el govern espanyol a informar sobre el contingut de la conversa mantinguda a Suïssa. Així mateix, el PP va apuntar que el primer ple de control al govern serà "un bon moment" per començar a reclamar aquesta informació al Congrés, "un cop s'ha confirmat que PSOE i Junts estan negociant a Suïssa un nou marc de convivència i relació entre Espanya i una de les comunitats autònomes", segons van indicar fonts del partit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic