Reunions opaques en la clandestinitat” amb un “verificador salvadoreny” expert en “guerrilles llatinoamericanes”. Així ha adjectivat el PP aquest diumenge el coordinador del mecanisme de verificació entre el PSOE i Junts, Francisco Galindo Vélez, en l’enèsima manifestació del PP —aquest cop amb 8.000 assistents— contra una llei d’amnistia i qualsevol pacte entre Pedro Sánchez i l’independentisme. Alberto Núñez Feijóo ha fet una crida a la mobilització permanent, aquest cop en un acte que ha tingut lloc a només 500 metres de la seu de Ferraz, meca de l’ultraespanyolisme en les darreres setmanes; i ha titllat “d’humiliant” que el futur de l’estat espanyol "passi per un ciutadà d'El Salvador".

El líder del PP ha tornat a apropiar-se de la Constitució com a arma contra Pedro Sánchez, quan falten tres dies perquè se celebri l'aniversari de la carta magna espanyola. "No estem disposats a renunciar a l'Espanya democràtica", ha asseverat entre crits de "Puigdemont, a prisión". El cap de l'oposició ha arribat a definir els pactes del PSOE amb Junts per Catalunya i Esquerra Republicana com un "atracament a la igualtat entre espanyols", i ha acusat el seu principal adversari polític de voler que els ciutadans estiguin "sotmesos" a l'independentisme. "No ens rendirem", ha etzibat Feijóo durant el seu discurs. 

La delegació del govern espanyol ha xifrat en 8.000 el nombre d’assistents en aquest turó pròxim al Palacio Real de la capital espanyola. El PP ho ha elevat a gairebé el doble, 15.000. Són xifres molt reduïdes si es té en compte que fa un parell de setmanes va aconseguir arreplegar 170.000 persones a la plaça de Cibeles i 80.000 fa un mes a la Puerta del Sol. Però aquesta vegada la convocatòria s’ha realitzat al barri d’Argüelles, a menys de dos minuts caminant de la seu de Ferraz, punt on des de fa més d’un mes l’ultraespanyolisme es manifesta amb ànims d’insurrecció.

Discurs guerracivilista d'Ayuso

El PP, però, interpreta que la insurrecció democràtica es perpetra per part de Pedro Sánchez. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha pronunciat un discurs del tot guerracivilista aquest diumenge. Isabel Díaz Ayuso ha assegurat que persones grans se li apropen darrerament traslladant-li que “això ja ho han viscut, que no volen tornar enrere i que tot això ja els sona”. “Les democràcies no moren de cop, ho fan a poc a poc”, ha assenyalat un mes després de prometre a la Puerta del Sol que l’espanyolisme retornaria “cop per cop” els pactes de Sánchez amb l’independentisme.

"Això és Madrid al servei d'Espanya", també ha assenyalat Ayuso des de l'escenari col·locat al bell mig del Templo de Debod. La lideressa madrilenya ha atiat les masses assegurant que "tenen raó", cosa que justifica una mobilització permanent contra el govern espanyol. "Espanya podrà amb Sánchez i els seus socis", ha bramat.

L'alcalde de la ciutat de Madrid, José Luis Martínez Almeida, s'ha referit a Pedro Sánchez com a "pròfug de la democràcia", amb intenció d'equiparar-lo a Carles Puigdemont, un "pròfug de la justícia". Ha acusat el president espanyol de cometre un acte de "traïció" a Espanya i ha lamentat que en el darrer míting multitudinari que va celebrar el PSOE s'utilitzessin tantes banderes espanyoles. "Nosaltres defensem la bandera aquí i a Waterloo", ha afegit. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!