El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat als portaveus al Congrés, el Senat i el Parlament Europeu que activin qualsevol mecanisme parlamentari per obligar el govern espanyol a informar sobre el contingut de la reunió entre el PSOE i Junts, que s'ha celebrat aquest dissabte a Ginebra en compliment dels acords assolits per a la investidura del president Pedro Sánchez. D'aquesta manera, els populars han passat a l'ofensiva i han assenyalat que el primer ple de control al govern serà "un bon moment" per començar a reclamar aquesta informació al Congrés, "un cop s'ha confirmat que PSOE i Junts estan negociant a Suïssa un nou marc de convivència i relació entre Espanya i una de les comunitats autònomes", segons han indicat fonts del partit, informa EFE.

Des de la formació han apuntat que, fa sis anys, "un dirigent de Junts se n'anava a Waterloo per escapar-se de la justícia espanyola", mentre que "ahir un dirigent del PSOE va sortir d'Espanya rumb a Ginebra per negociar amb ell el que som com país". En aquesta línia, han subratllat que "el principal actiu de la causa independentista ja no és Carles Puigdemont, sinó que és Pedro Sánchez".

Sobre la reunió d'aquest dissabte a Ginebra entre el PSOE i Junts, el secretari d'organització dels socialistes, Santos Cerdán, ha afirmat que "ha anat bé" i que s'ha desenvolupat en un clima "cordial". Així ho ha dit als periodistes de RTVE que l'esperaven a l'aeroport de Suïssa. "Ha anat bé, ha estat una reunió de treball", ha assegurat, sense oferir més detalls, més enllà que "no hi haurà més reunions" entre el PSOE i Junts en el que queda any. En la trobada, envoltada d'incògnita, hi ha participat el diplomàtic salvadorenc Francisco Galindo Vélez, que, segons han anunciat tots dos partits en una nota de premsa, serà el coordinador de l'aparell de verificació de les negociacions.

Nova manifestació del PP contra l'amnistia

El president del Partit Popular encapçalarà aquest diumenge una nova protesta contra la llei d'amnistia, pactada per Sánchez amb els partits independentistes. En aquest cas, la manifestació tindrà lloc al Temple de Debod a Madrid. El PP ha avançat que durant la mobilització Feijóo "recordarà que, davant d'un PSOE que ens vol quiets, callats i mansos, hi haurà una alternativa política vigilant i ferma, i una societat mobilitzada que no es deixarà doblegar". El líder popular també defensarà que "Espanya és molt millor que aquest govern", el qual considera "una vergonya nacional i que genera una constant vergonya internacional", en una protesta que tindrà lloc només 48 hores abans que la Mesa del Congrés inclogui la llei d'amnistia en l'ordre del dia del proper ple.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!