A mesura que passen els dies, s'agreuja la sequera. Les previsions de pluja per aquest cap de setmana no fan alterar la retòrica dels partits, que continuen assenyalant el Govern de Pere Aragonès per la situació actual en què es troba Catalunya. En aquesta línia, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha criticat aquest dissabte des de Cervera que el Govern hagi aplicat una política de "primer disparar i després apuntar" en el cas de la gestió de la sequera. "Primer has d'escoltar i, després, a partir d'escoltar, entens, i si entens, actues", ha reblat. El juntaire ha compartit aquestes paraules en relació al fet que l'executiu decidís primer tirar endavant el seu decret contra la sequera, i després es reunís amb els partits i les entitats en una trobada que va acabar sent un fracàs.

També s'hi ha volgut pronunciar la presidenta de Junts, Laura Borràs, que ha destacat la manera com l'oposició ha aconseguit "obligar" el Govern d'ERC a seure amb la resta de partits per parlar d'un "pla de xoc" que inclou mesures que s'han fet "escoltant al sector". La setmana que ve es discutirà el contingut d'aquest projecte de llei, que la majoria del Parlament va aconseguir forçar a contracor dels republicans. Precisament aquest dimarts, la Comunitat General de Regants del Canal Segarra-Garrigues ha decidit tancar el subministrament d'aigua des d'aquest dissabte fins al dimarts 2 de maig a causa de la situació excepcional de sequera. A partir de llavors, subministraran només l'aigua "estrictament necessària per salvar els conreus llenyosos".

Amb les municipals a l'horitzó

L'acte de partit ha servit per presentar els candidats de Junts a la vegueria de Lleida. Turull ha volgut defensar la política davant dels alcaldables de Junts per a les eleccions municipals del 28-M tot i reconèixer que "no està en el seu millor moment". "Som un instrument, no som una finalitat. No prenem les decisions en funció de com quedarà el partit", ha dit el secretari general de Junts. Ara bé, malgrat l'autocrítica també ha reivindicat el vot cap a la seva formació per tal de donar "la pitjor notícia pels il·lusos enterradors del procés de la independència". A més, ha afegit que també serveix per lluitar contra els que "fan que a l'estat espanyol la política la manin les togues". "Nosaltres no tenim ni volem tenir togues per fer política, nosaltres no tenim ni volem tenir clavegueres ni policies patriòtiques. Nosaltres volem tenir urnes i la força de la gent", ha conclòs.

I en un dard cap a ERC i la polèmica sorgida per les declaracions de l'alcaldable a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, i el conseller Carles Campuzano, ha disparat: "Farem residències per la gent gran si hi ha necessitat, no si et voten o no et voten".  Per la seva banda, Borràs Junts ha dit dedicar-se a la política avui en dia "és un esport de risc i fer-ho per Junts encara més". També ha indicat que són un partit de "país" que té la independència com a objectiu i en un sentit "molt pragmàtic", i ha posat en valor el nombre de candidatures presentades arreu del territori tot i ser una formació "jove".