L'exconseller Jordi Turull s'ha trobat amb una grata sorpresa mentre es trobava de permís penitenciari aquest cap de setmana. Així ho ha explicat ell mateix a través d'un missatge a les xarxes socials abans de tornar a la presó de Lledoners, on també ha volgut agrair el suport que rep des de fora.

Turull ha passat dos dies fora del centre penitenciari amb la família i en arribar ha vist que algú, que sabia que era allà, li havia deixat un present a la porta. Es tractava d'una ampolla de cava en una glaçonera en què s'adjuntava una nota escrita a mà que agraïa tot el que havia fet l'exconseller per Catalunya. "Moltes gràcies per com ets i pel que fas. Amb tot el nostre suport", hi deia.


nota turull

cava
La carta era anònima i per això Turull ha volgut mostrar el seu agraïment públicament a través de les xarxes. "Emotiva sorpresa ara en arribar on he passat dos dies de permís de la presó amb la família. No sé qui sou ni com heu sabut on era. Dir-vos que a mi no m'heu d'agrair res de res. Al contrari! Mil gràcies a vosaltres per tant i per ser-hi sempre!", ha assegurat en una piulada.

Turull, a l'espera d'Estrasburg

L'exconseller de la Presidència empresonat per l'1-O va presentar aquest dijous al matí el recurs davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) per la condemna del Tribunal Suprem a 12 anys de presó pel referèndum de l'1-O. Després de fer-ho, l'exconseller ha deixat clar que confia i està esperançat enla resposta del TEDH sobre el seu cas i el dels seus companys presos.

Aquesta setmana, Turull va admetre que "el camí cap a Europa és llarg" però va celebrar que finalment hi han pogut arribar (precisament un dia abans el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, va presentar el seu recurs).

El TEDH rep molts recursos i el dels presos és un dels milers que té pendents de resoldre, però Turull té clar que el tribunal donarà prioritat al seu cas: "No tots els casos que té el tribunal són amb gent a la presó com nosaltres, acostumen a donar preferència a alguns temes com el nostre", va dir, al mateix temps que ha assegurat que "fora de l'estat espanyol hi ha un clam a favor nostre".

Imatge principal: L'exconseller de la Presidència empresonat per l'1-O, Jordi Turull / Junts per Catalunya