Jordi Turull ha advertit que la repressió sobre els polítics independentistes no ha acabat, malgrat els indults. "Demà em puc trobar amb la mort civil total", ha assegurat en una entrevista a RAC 1 en referència a la persecució del Tribunal de Comptes a 41 ex-alts càrrecs de la Generalitat.

Turull ha insistit en la sorpresa que li provoca que el tribunal l'hagi imputat per les despeses d'Acció Exterior entre el 2011 i el 2017 quan en aquell període no formava part del Govern o era conseller de Presidència. És a dir, que o no participava en l'Executiu o ho feia lluny d'Acció Exterior. 

L'estratègia del Tribunal de Comptes s'està centrant a demanar sumes milionàries per a aquells que considera part de la causa del cas Diplocat. "Vaig deixar de sumar el que em demana el Tribunal de Comptes perquè la suma ja era milionària", ha assegurat amb resignació Turull, i ha afegit: "Amb el que em demanen a mi he de treballar aquesta vida i la següent".

Indignació internacional

L'actuació del Tribunal de Comptes contra diversos polítics independentistes ha estat condemnada dins i fora de les fronteres catalanes. Un dels casos que més ressò ha tingut en l'àmbit internacional ha estat el d'Andreu Mas-Colell. L'exconseller Mas-Colell ha rebut el suport d'acadèmics i premis Nobel d'arreu del món, els quals es troben astorats davant de l'actuació de la justícia espanyola. 

Context, no convicció

La situació a què el Tribunal de Comptes ha arrossegat Turull, juntament amb altres càrrecs de la Generalitat, fa que l'exconseller reafirmi que la repressió contra l'independentisme continua malgrat els indults. "Els indults han estat donats més per context que per convicció", ha assegurat Jordi Turull, qui considera que els indults són el resultat de les derrotes judicials i polítiques que Espanya ha patit en l'esfera europea i no una aposta sincera per la concòrdia. 

Turull ha recordat que el PSOE, el qual ara fa gala de magnanimitat i diàleg, sempre hi ha estat present quan s'ha castigat el moviment independentista. Jordi Turull s'ha mostrat reticent a confiar en el PSOE. 

 

Imatge principal: Jordi Turull en el discurs posterior al seu alliberament de la presó de Lledoners per la concessió dels indults / Sergi Alcàzar