El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha confirmat aquest divendres que es reunirà en els pròxims dies amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a qui li demanarà que "aclareixi quina majoria parlamentària té".  "Anirem a la reunió amb la voluntat de veure què ens vol explicar", ha expressat Turull en declaracions als periodistes a Salt (Girona) abans de la presentació de Robert Fàbregas com a cap de llista de Junts per Catalunya d'aquest municipi per a les properes eleccions municipals. 

Turull ha explicat que Aragonès li va proposar a través d'una trucada telefònica una trobada en persona "un dia d'aquests". Es tractaria d'una reunió com a part de la ronda de contactes que el president està fent amb tots els partits, i que ja ha començat aquest divendres amb una reunió al Palau de la Generalitat amb la líder dels comuns, Jéssica Albiach. Turull ha confirmat que hi assistirà a aquesta reunió per "veure què ens vol explicar" el president Aragonès, i ha insistit que li demanaran explicacions sobre com s'ho farà per tenir una majoria parlamentària per aprovar els pressupostos del Govern. 

Turull nega que els pressupostos siguin de Junts

En aquest sentit, el secretari general de Junts ha retret a ERC que demani al seu partit el suport per als comptes de l'any vinent i ha negat que siguin els pressupostos de Junts, malgrat que els va elaborar l'exconseller d'Economia, Jaume Giró. "És un pressupost amb molts servilismes a un pacte al qual en aquell moment érem lleials", ha defensat Turull en referència al trencat acord de legislatura amb ERC. Per això, ha insistit que quan "hi ha una altra part que no ha complert el pacte, aquest pacte ja no existeix" i que Junts no té l'obligació de votar els pressupostos només perquè els hagués elaborat elaborar Giró.  

Turull també ha aprofitat per reprovar que l'estructura del Govern hagi canviat, i en especial, que el departament de Polítiques Digitals, que abans eren competència del vicepresident i conseller de Territori, Jordi Puigneró, ara hagin "quedat difuminades", ja que la conselleria s'ha suprimit i serà la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, qui s'encarregui d'aquestes polítiques.

D'altra banda, també ha criticat les paraules d'Aragonès en què afirmava que Laura Borràs "hauria hagut de cedir" la presidència del Parlament des de fa "molt de temps", i a la destitució de l'exvicepresident Jordi Puigneró. "Darrerament, ERC ha agafat l'afició a dir qui de Junts pot fer política i qui no", ha reblat Turull.